Het is zover, het nieuwste kinderboek van J.K. Rowling is uit: Het Kerstvarken. Een boek over Jack en zijn speelgoedknuffel Ut Varken dat door de Britse pers is uitgeroepen tot “haar beste boek sinds Harry Potter en de Gevangene van Azkaban.” Het Kerstvarken is een hartverwarmend verhaal voor koude dagen – voor jongere lezers of om voor te lezen – over hoe ver je wilt gaan om je knuffel terug te krijgen.

 

Het verhaal

Jack is dol op zijn speelgoedknuffel Ut Varken. UV is er altijd voor hem geweest, in goede en slechte tijden. Maar dit jaar is er op kerstavond iets vreselijks gebeurd: UV is zoek! Gelukkig is kerstavond dé tijd van het jaar voor wonderen, een avond waarop alles tot leven kan komen… zelfs speelgoed. Samen met zijn nieuwe knuffel het Kerstvarken (de irritante vervanger van UV) vertrekt Jack naar het Land van Verlies. Met hulp van een pratende lunchtrommel, een dapper Kompas en de gevleugelde Hoop gaat hij op pad om de beste vriend die hij ooit gehad heeft te redden van de verschrikkelijke, allesverslindende Grote Verliezer.

135 gedachten over “J.K. Rowling – Het Kerstvarken

 1. Ik doe graag mee voor mijn zoontje die helemaal gek is van varkentjes/biggetjes!! Dan kan ik dit boek heerlijk voorlezen in de decembermaand!!

  1. Wauw! Ik ben ervan overtuigd dat onze leesgierige dochter ontzettend blij zou zijn met dit mooie boek !! Ik doe dan ook graag mee voor haar.

  2. Geweldig voor in mijn kleutergroep.
   Heerlijke tijd straks weer rond de kerstboom maar nu eerst nog even genieten van de sinterklaas spanning!
   Liefs van Saskia

  1. Oh wat leuk! Ik doe mee voor mijn zoontjes Fedde en Otis 🙂 We lezen elke dag en dit boek zou zó leuk zijn om voor te lezen aan de jongens!

 2. Super leuk, dit boek! Heerlijk om uit voor te lezen aan mijn kinderen: in de decembermaand, maar zeker ook de rest van het jaar!

 3. Wat lang al, gefeliciteerd! Op naar de volgende mijlpaal.
  Het feestvarken lijkt me een heerlijk boek om aan mijn dochters voor te lezen. Dus ik doe graag mee met deze gave actie!

  1. Voor mijn dochter Noëlle. Nu al een boekenwurm en een feest(dagen)varken, dus het beste van deze 2 werelden – de nieuwe JK Rowling over een kerstvarken – mag niet ontbreken!

 4. Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter die alle boeken van Harry Potter heeft en ook de films en ze is bovendien lerares van groep 4 dus zou het echt te gek zijn om dit mooie kinderboek voor haar te kunnen winnen van J.K. Rowling.Ik weet zeker dat ze heel verrast is Nu maar heel hard duimen.!!!!!.

 5. Wat een super leuk boek de twins zouden dit zeker ook vinden als het maar spannend is en er dieren in voorkomen ze kunnen niet wachten tot de uitslag van de winnaar bekend is 😂😂

 6. Wat gaaaf. Ik doe graag mee voor felicia van 5 en isabel van 3. De 1 om zelf te lezen ( kan dit al goed) en de ander om voor te lezen.

 7. Ik doe mee voor mijn nichtje! In de Kerstvakantie komt ze een aantal dagen bij me logeren en met (voor)lezen van dit grappige boek kunnen we wel een paar uurtjes zoet zijn.

 8. Alvast gefeliciteerd met het 9-jarig bestaan. Ik doe natuurlijk graag mee, het lijkt me een mooi boek om te lezen met mijn twee kinderen. Ik maak graag kans!

 9. Zou heel leuk zijn voor onze kleinkinderen, die echt super graag boeken lezen. Maar ook nog kunnen genieten van de voorleesmomenten door oma of opa.

 10. Ik doe graag mee voor mijn dochter. Groot fan van Harry Potter en altijd op zoek naar leuke boeken voor haar, zodat het lezen met dyslexie toch leuk is

 11. Alvast van harte gefeliciteerd 🥳🎉🎉🎉
  Heel graag ontvang ik een lootje want dit lijkt mij een heerlijk boek! Wij zijn dol op kerst en zijn heel nieuwsgierig naar dit boek! 🤗🎄

 12. Ik doe mee voor Caithlynn. Die dol is op de boeken van Harry Potter, en vast ook dit nieuwe boek van J.K. Rowling zal verslinden!

 13. Allereerst proficiat met het negenjarig bestaan van Kiddowz en nog graag vele jaren erbij. Ik loot graag mee voor Sam en Loek, mijn eigen ‘varkentjes’ 😉

 14. Wat leuk we houden van varkentjes en biggen de kinderen en ik. Samen lezen zorgt ervoor dat we zijn dikkemik. Met dit leuke verhaal dat ook nog eens past bij Kerst, herinneringen maken. Gaat erin als koek en zal extra lekker smaken. Maak graag kans op een exemplaar dus ja ik doe mee. Gefeliciteerd trouwens 9 jaar alweer hip hip hoorah!!!

 15. Wat een leuk boekje van J.K. Rowling.
  Wist niet dat ze ook kinderboeken schrijft.
  Dit is een mooi Kerstcadeautje voor mijn kleindochter.
  Ik volg bloglovin en waag een kansje.

 16. Dit lijkt ons echt een prachtig boek en Lenn en Rens zouden dit heel graag willen lezen, dus ik waag dolgraag een kansje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.