SAMSUNG CAMERA PICTURESHet leven in een pleeggezin brengt een hoop emoties met zich mee. Niet alleen voor kinderen, ook voor betrokkenen kan het erg lastig zijn om dit met een kind te bespreken. Een boek wat hierop gebaseerd is kan dan een uitkomst bieden om in gesprek te gaan. Door de vele, prachtige illustraties kan bij een te hoog opgelopen emotie de focus elders worden gelegd.
Het prettige aan dit boek is dat het niet over het “eigen” kind gaat maar over een fictief kind. Hierdoor kan het boek gelezen worden van een afstand maar zal een kind zich hier in kunnen herkennen. Op een neutrale wijze wordt het leven in een pleeggezin zichtbaar gemaakt. Ook komen er vragen in voor waarbij stil gestaan kan worden door jong en oud. En achteraan staan 2 pagina’s vol voor volwassenen.
Het boek leest zich makkelijk weg en neemt je mee in het leven van Lieke.

SAMSUNG CAMERA PICTURESEen prentenpraatboek over wonen in een pleeggezin geschreven door Nieske Selles-ten Brinke. De illustraties zijn gemaakt door Marieke ten Berge. Je hoeft niet te kiezen is voor jonge kinderen (4-7) jaar; pleegkinderen, andere kinderen in een (nieuw)pleeggezin en klasgenoten van pleegkinderen. Dit boek geeft inzicht in het leven van pleegkinderen en brengt vanuit alledaagse gebeurtenissen de zoektocht naar identiteit en loyaliteit (bij wie hoor ik) in beeld. De praatplaten met open vragen helpen om in gesprek te komen met jonge kinderen, voor wie het onder woorden brengen van hun situatie en gevoelens vaak moeilijk is.

Een informatie prentenboek dat (aspirant) pleegouders en leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs stimuleert om met kinderen in gesprek te gaan over hoe het is om te wonen in een pleeggezin.

Het boek gaat over Lieke, Lieke woon in een pleeggezin. Daar woont ze nog niet zo lang. Meestal vindt Lieke het fijn om in het huis met de tuin te wonen. Maar soms raakt ze in de war. Bij wie hoort ze nu echt? Met de hulp van haar pleegouders en pleegbroertjes leert Lieke dat ze niet altijd hoeft te kiezen tussen de een of de ander.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het boek is te bestellen via deze link!

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.