JoupyJoupy is een jonge zeehond die nog afhankelijk is van zijn mama. Maar zoals jonge kinderen en dieren zijn, gaat Joupy op ontdekkingstocht. Terwijl mama aan het rusten is op een zonnebank besluit Joupy in zijn eentje naar de zee te gaan hij komt zeesterren en vissen tegen. En hij zwemt verder en verder weg. Om adem te halen moet Joupy af en toe naar boven komen. Daar komt hij een fles tegen met een briefje erin. Ook drijft er een bal op de golven. Dat is pas eens leuk om mee te spelen. Terwijl Joupy heerlijk aan het spelen is komen twee vriendjes Joupy vergezellen. De drie vriendjes duiken en spetteren. Ze merken alleen niet dat ze steeds verder weg gaan… Het wordt donker en ze zijn helemaal uit het oog van hun moeders. De zee wordt groot en Joupy wordt bang! Maar war moet hij naar toe?
Zal het Joupy lukken om terug te komen bij zijn mama?

Het boekje van Joupy is prachtig in elkaar gezet. De illustraties Joupyzorgen ervoor dat het makkelijk mee te “lezen” is voor uw kind. De teksten per pagina zijn kort waardoor het verhaal snel voortvloeit. Ideaal bij (kleine) kinderen die nog niet het geduld hebben om alleen maar te luisteren naar een verhaal.

Is het verhaal eenmaal uit dan is er nog een pagina voor de ouders waarop extra informatie staat over zeehonden. Ofschoon het meeste me bekend was, is het toch erg leuk om nog eens na te lezen. Natuurlijk verdwalen mijn gedachten even af na deze leuke en lieve dieren. Elke keer als ik in een dierentuin kom hoop ik dat er ook zeehonden te zien zijn, dus dit boekje is zelfs voor deze mama ontzettend leuk.

JoupyBoek ISBN: 9789051162905
E-book ISBN: 9789051164896
Auteur: Monica Maas
Illustrator: Monica Maas
Uitgever: De Vier Windstreken

Het boek is bij de vierwindstreken.com te bestellen voor €9,95
Het E-book is bij de vierwindstreken.com te bestellen voor €4,99

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.