jan1De vijfde verjaardag van onze kleuter komt er aan, notabene op de eerste schooldag van 2015/2016. Ik spring voor de zomervakantie op de fiets naar de LIDL om een Gezonde Traktatiebox te gaan kopen en grijp mis. De vriendelijke cassiere geeft toe dat ze de box ook al een tijdje niet meer heeft langs zien komen (op=op). Thuisgekomen benader ik de LIDL via het contactformulier. Ik geef aan dat dochterlief een jaar eerder zo leuk heeft getrakteerd met de traktatiebox Beestenboel  en dat ze dit jaar graag het Kasteel op wil tuigen met een gezonde traktatie. Vrij snel krijg ik antwoord van de LIDL. De traktatieboxen worden niet meer verkocht, maar het Frank & Jan programma loopt nog steeds. We kunnen gelukkig nog steeds gezond trakteren en de LIDL stuurt ons de ‘laatste 2’ traktatieboxen Kasteel!

jan2Het traktatiebeleid zet mij weer eens aan het denken. Een snelle rekensom leert dat onze juffen & meesters dagelijks getrakteerd worden door de leerlingen van de school. Onze school heeft veertien groepen en eigenlijk koop ik altijd een doos chocolade voor het rondje door de school. Tijd om daar op de eerste schooldag eens verandering in aan te brengen.

Lidl laat door mijan3ddel van Frank & Jan aan de kinderen zien dat snoepen ook gezond kan. Onze dochter wil graag de tomaatjes van Frank & Jan aan de kindjes uitdelen en de oranje paprikaatjes aan de leraren. De fruit/paprika traktatie voor de docenten maken we daags voor het feest klaar. We hebben bananen, mandarijnen en paprika. De mandarijnen doet ze in het cupcake-bakje met een joker er doorheen geprikt. De bananen en paprikaatjes worden bestickert met ridder- en prinsessenstickers. Een van de kastelen in een mandje, de traktaties er rondom uitgestald en een vrolijk geheel ontstaat al snel.

jan4De ochtend voor schooltijd snijden we de komkommer, worst en wat kaas. Ik heb de prikkers uitgegeteld en de kasteelmuren al vastgeniet. We prikken naar eigen inzicht de prikkers vol en plaatsen ze op het bord. Hup naar school! Het zal geen verrassing zijn dat ik een leeg bord aantref wanneer ik de kleuter uit school ga halen. De toon voor komend schooljaar is gezet: we snoepen graag gezond.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.