jetDe verhaaltjes over Juf Jet zijn soms kort, soms langer en verschillen iets in niveau. Veel kleurige illustraties van Suzy Castermans sieren pagina na pagina, ze lijken wel met stift getekend en ingekleurd. Ook worden ze afgewisseld met grappige opdrachten die de beginnende lezer samen kan bespreken met zijn ouder of begeleider. Als ‘Wie doet er wat’ en ‘Dit zeg je niet’ met een opsomming (Vlaamse) scheldwoorden. Een interactief boek geschikt voor zelf-­lezen en samen-lezen vanaf 6 jaar. De inschaling van AVI­M3 klopt wel bij zelf­-lezen althans.

Het boek vangt aan met Wie is Wie? De pasfoto’s van de personages zijn opgetekend met naam. Juf Jet speelt de hoofdrol, ze houdt van rood en ze is top vinden haar leerlingen. Samen met haar klas lopen we een schooljaar door, verschillende thema’s als verjaardag, Kerst maar ook pesten komen aan bod. En dan heeft Juf Jet pech, pech met haar gele bus. De kinderen besluiten haar te helpen en na afloop zegt Juf Jet: “Mijn klas is top!”

‘Juf Jet is top!’ van Brigitte Minne (tekst), uitgeverij De Eenhoorn, 2016 is o.a. hier te koop. Blader hier ook door het boek.

Boek 30/2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.