ijzerKasper Klungel is uitvinder en wil het liefste de hele dag coole gadgets voor zijn ultieme superheld IJzerkop maken. Het geheime wapen van IJzerkop is gas en dat spreekt met boeren en scheten enorm tot de verbeelding.

Beetje jammer dat Kasper en Lukas Katastrof (zijn assistent) tussen het uitvinden door ook naar school toe moeten. De weg naar school gebruikt Kasper, bijnaam Uitvinderskop, om allerlei spullen te verzamelen voor zijn supercoole gadgets. En na school spoed hij zich met Lukas naar het supergeheime labo, gecamoufleerd als boomhut. Alleen Superhond (is eigenlijk een pad) en de vader van Kasper weten van dit laboratorium. Samen testen ze de kracht van gas op dit moment. Ze doen mee met een wedstrijd van De Natuurkundeclub, om een ei te lanceren en weer in tact te laten landen. Net als aartsrivaal annex valsspeler Alexander Richelieu, die heeft dat van geen vreemde want zijn vader is net zo. Zou het Kasper en Lukas lukken een eierbeschermingssysteem te bouwen?

Mocht dit eerste deel met veel grafische afbeeldingen je aanspreken, dan staat deel 2 al klaar: ‘De Supersonische Onderzeeër’!

‘De IJzermobiel’ van Angie Lake, vertaald door Hanne Vanderbroeck , Uitgeverij Bakermat 2016, is o.a. hier te koop.

Boek 18/2016 #hrc2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.