daan2WAT KENNEN JULLIE DAANTJE INDIAANTJE NOG NIET, ER ZIJN AL TWEE BOEKJES VAN VERSCHENEN!

Ik begin zo langzamerhand een zwak te ontwikkelen voor schrijvers, illustrators die hun creaties noodgedwongen in eigen beheer uit gaan geven. Ik vind dat getuigen van zoveel lef, dat ik ze graag voorstel aan onze lezers en hoop dat er uitgevers meegluren bij KiDDoWz. Wat ik zo leuk vind aan Daantje Indiaantje is dat hij niet ouder wordt. Hij gaat wel steeds meer meemaken en het verhaal en de illustraties worden beter. Het is meer de schrijver, illustrator dan Daantje Indiaantje die groeit.

Daantje Indiaantje, “Daantje mag niet meedoen”, eerste druk april 2012, is een zeer aandoenlijke kennismaking met dit blonde indiaantje. Dat is natuurlijk raar, vinden de andere indianen, dus in eerste instantie mag hij niet meespelen. Gelukkig komt alles goed zoals het een goed kinderboek betaamt.

Daantje Indiaantje, “Daantje en de wedstrijd”, eerste druk februari 2014, gaat Daantje Indiaantje zelf een kano maken. Zijn vriendjes hebben een kano gekregen, maar dat kunnen Daantje Indiaantje zijn ouders niet betalen. Hij is er dagenlang druk mee en wordt regelmatig uitgelachen. Als de kano af is, gaat Daantje Indiaantje oefenen en oefenen. Hij wordt steeds sneller en daagt Koen en Bram uit tot een wedstrijd. Op de dag van de wedstrijd schaaft Daantje Indiaantje zijn roeispaan nog verder bij. En dan volgt de wedstrijd. Zou al het harde werk lonen?

daan1Dennis Hofman, vader van twee kinderen, is de bedenker, schrijver en illustrator van Daantje Indiaantje. Ik volg hem en Daantje Indiaantje al een tijdje op Twitter en Facebook. Daar leef ik gespannen mee met het te­verschijnen Deel 3 van Daantje Indiaantje, “Daantje en de Kerstman”, half november dit jaar. Ontzettend leuk om sneakpreview van de drukproef voorbij te zien komen of mededelingen te lezen over het regelen van de drukkerij. Ook plaatst Dennis Hofman regelmatig een illustratie uit­het­leven­gegrepen. Bijvoorbeeld over de zwarte Piet discussie of de kinderboekenweek.

De boekjes zijn zeer lokaal verkrijgbaar bij de Primera Julianadorp (NH) maar ook wereldwijd te bestellen via Facebook en op Twitter. Aan alles is te merken dat Dennis Hofman van alles probeert om zijn collectie te promoten. Hij tekent ook ansichtkaarten en is op het moment bezig een kerstkaart in produktie te nemen. In de webshop van Sparkelz­Creatief kunt u zijn boekjes online bestellen en is zelfs een haakpatroon of haakpakket van Daantje Indiaantje te verkrijgen.

Als we nu allemaal even op Facebook & Twitter het account van Daantje Indiaantje of Dennis Hofman delen of retweeten. Deze recensie van KiDDoWz mag natuurlijk ook. We laten onze kinderen aan de Sint deel 1 of deel 2 vragen, we geven oma onder de kerstboom een haakpakket, de gehaakte Daantje Indiaantje als kraamkado en we versturen de Kerstkaarten aan familie en vrienden. Dan gaan we ook zeker in 2015 nog veel meer zien van Daantje Indiaantje!

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.