Een aantal dagen geleden schreef ik al een artikel over de beste en inspirerende zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling. Vandaag besteed ik aandacht aan de leukste jeugdboeken van dit moment! Lezen is ontzettend goed voor kinderen, of het nou een fysiek boek betreft of een e-reader

De Gorgels en het geheim van de gletsjer – Jochem Myjer
Melle en zijn familie zijn op vakantie in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia? Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…Meer informatie kun je hier vinden.

Winterhuis Hotel – Ben Guterson
Het boek neemt je mee in de raadselachtige en betoverende wereld van Winterhuis Hotel, waar Elizabeth door haar oom en tante naartoe is gestuurd tijdens de kerstvakantie. Bij de voordeur vindt Elizabeth dit briefje, met een stapeltje kleren en wat kleingeld in een plastic tas. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. Ze komt bij een prachtig maar raadselachtig hotel, met een snoepkeuken, een filmzaal, een meer om op te schaatsen en de grootste bibliotheek die ze ooit heeft gezien. Daar geldt maar één verbod. En daar vindt Elizabeth een oud, geheimzinnig boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Er rust een vloek op Winterhuis Hotel en Elizabeth is misschien wel de enige die de vloek kan opheffen. Meer informatie kun je hier vinden.

Dog Man Gaat Los! – Dav Pilkey
Dog Man is terug! En dat is maar goed ook, want de stad is in gevaar. De gemene kat Karel is ontsnapt uit de gevangenis. Maar dat is niet het enige probleem. Een tovenaar, een vis én een papieren dubbelganger van Karel zaaien paniek in de stad. Het is aan Dog Man om deze boeven te stoppen. Maar dat is wel lastig als je wordt afgeleid door botten, balletjes en een heel mooie poedel… Dog Man Gaat Los! is het tweede boek over de vrolijke politieheld. Anders dan het eerste deel bestaat het boek nu uit één doorlopend verhaal. Dit tweede boek staat weer vol met bizarre tekeningen, heel veel grappen en een hoop nieuwe slechteriken, waaronder een vis met snode plannen. Meer informatie kun je hier vinden.

Lezen is voor losers – Beth Bacon
Sommige kinderen lezen niet zo makkelijk of vinden het niet leuk om te lezen. Speciaal voor alle kinderen die niet graag lezen, is er Lezen is voor losers vol grappige manieren om onder lezen uit te komen. Ondertussen is dit humoristische en toegankelijke boek stiekem een manier om deze kinderen aan het lezen te krijgen. De broers Henry en Arthur houden niet van lezen. Daarom hebben ze een boek gemaakt boordevol smoesjes om eronderuit te komen. Speciaal voor kinderen die niet willen lezen, maar wel moeten van hun ouders, juf of meester. Meer informatie kun je hier vinden. 

Het geheim van de stilte – Mireille Geus
Mika is met haar ouders op vakantie, maar die maken alleen maar ruzie! Mika besluit mee te doen aan een wedstrijd paalzitten om haar ouders te dwingen eindelijk eens te luisteren, naar elkaar én naar haar. Een magisch potlood waarmee striptekeningen tot leven komen. Een computerspel dat je leven overneemt. Een hockeystick waarmee je opeens alle wedstrijden wint. Een manege waar de paarden verdwijnen… En de grote mensen weten van niks! Het is aan de kinderen om het op te lossen. Het gebeurt allemaal in de Geheim-serie. Meer informatie kun je hier vinden. 

De lantaarnaansteker – Aline Sax
Een hartverwarmend verhaal over hoe mensen elkaar vinden in de stad. Elke avond, als het donker wordt, steekt de lantaarnaansteker de lichten aan. Zo laat hij een spoor van licht na. Hij kijkt bij iedereen naar binnen. Hij ziet de jonge vrouw die alleen is, de vreemdeling die niemand begrijpt, het meisje dat wacht op haar papa, het oude koppel zonder kind … De lantaarnaansteker bedenkt een plan. Een plan dat licht brengt in donkere harten. Meer informatie kun je hier vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.