Het is winter en alle dieren slapen of zijn weggetrokken. Das en Eekhoorn zijn dus op elkaar zijn aangewezen, maar gelukkig is dat niet erg, want ze zijn dikke vrienden.

Wel twee totaal verschillende types, die Das en Eekhoorn. Das is de rustige van de twee en houdt van dingen zoals taarten bakken, terwijl Eekhoorn van avontuur houdt en één brok energie is.

Wanneer Das een brief schrijft, plaagt Eekhoorn hem zodat Das dit allemaal kan opschrijven: hij bijt in z’n staart, stoot z’n vaas om … anders zou de brief nogal saai worden. Wanneer ze samen muziek willen maken, speelt Das viool, terwijl Eekhoorn de tuinslang als toeter gebruikt. Das heeft er genoeg van en gaat buiten wandelen in de sneeuw. Uiteindelijk wordt de “muziek” van de toeter z’n redding wanneer hij de weg naar huis kwijtraakt.

De verhaaltjes zijn met veel humor geschreven en geïllustreerd met prachtige, warme tekeningen. De personages en hun gedragingen zijn heel herkenbaar voor kleine kinderen. Zo is er Das die niet tegen zijn verlies kan bij een gezelschapsspelletje…Das en Eekhoorn zijn bang in het donker, of ze zijn roekeloos bij het spelen en daar komen ongelukken van. Elk verhaaltje kan afzonderlijk gelezen worden, eventueel als verhaaltje voor het slapen gaan. De pagina vullende, warme kleurenillustraties en speelse tekeningen tussen de teksten door sluiten naadloos aan bij de beschreven sfeer.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.