Het thema van de jaarlijkse Dolfje Weerwolfje Week, die dit jaar plaatsvindt van 2 t/m 8 april, is 7 is het begin. De focus ligt dit jaar op leesplezier voor iedereen. Daartoe initiëren Uitgeverij Leopold en kinderboekenschrijver Paul van Loon in de eerste week van april diverse acties.

Van Loon: ‘Leesplezier is bij alles wat ik doe de drijvende kracht, al bijna 40 jaar. Het is de basis voor lezen – en zoveel meer. Daarom vind ik het belangrijk dat boeken beschikbaar zijn voor alle kinderen.

Maanrovers is daarom 7 dagen lang, van 2 t/m 8 april, verkrijgbaar voor slechts € 7,- i.p.v. € 15,99. Deze korting geldt in alle (online) boekhandels. Maanrovers is het nieuwste boek over Dolfje Weerwolfje, dat bovendien op de Tiplijst staat van de Nederlandse Kinderjury.

7 is het begin

Toen Dolfje 7 jaar werd, gebeurde er iets dat zijn leven zou veranderen: bij volle maan werd hij een weerwolfje. Vanaf dat moment beleefde hij met zijn vrienden de spannendste avonturen, die hij nooit zou hebben meegemaakt zonder deze verandering. De leeftijd van 7 jaar is ook voor alle niet-weerwolfjes een belangrijk moment. Kinderen leren zelf boeken lezen, ze ontdekken de kracht van taal en van verhalen. Het is hét moment om leesplezier te ontwikkelen.

Een kijkje in de werkkamer van Paul van Loon

Basisscholen konden door het insturen van een foto waar het leesplezier van afspatte, kans maken op een online rondleiding in de werkkamer van Paul van Loon, waar hij ’s nachts zijn boeken schrijft. Tijdens de rondleiding zal Van Loon voorlezen uit zijn boeken en beantwoordt hij vragen van kinderen.

De winnende basisscholen zijn Basisschool D’n Overkant in Etten-Leur, OBS Duizendpoot in Oosterhout, De Ichthus in Hoorn, SO Kiem in Dordrecht en Basisschool De Schakel in Harderwijk. Zij ontvangen Van Loon via het digibord tussen 4 en 8 april.

Lichtgevend boek

Ter ere van de Dolfje Weerwolfje Week is het spannende avontuur GriezelWielen verschenen met een glow in the dark omslag. Deze feesteditie is verkrijgbaar voor slechts € 10,- via de (online) boekhandel.

Voor thuis en op school

Ook thuis en op school kan de Dolfje Weerwolfje Week worden meegevierd. Gratis kleurplaten, puzzels, knutsel- en lesmaterialen zijn te downloaden op www.dolfjeweerwolfje.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.