Als jongen zijn er toch wel een aantal dingen die je moet weten! Over zombies en dinosaurussen bijvoorbeeld! Maar ook welke computergames mensen vroeger speelden, wat je moet doen om heel erg gespierd te worden en wie de eerste superheld was!

Weet jij eigenlijk wel wat je moet doen als je een bloedneus hebt? O ja…en die irritante hik, hoe kom je daar van af? Een antwoord op deze vragen vind je in het Handboek voor Jongens! Toch ook wel leuk om te weten wie nou eigenlijk de gloeilamp uitgevonden heeft…en als je band lek is, dan weet jij in ieder geval hoe je hem weer moet plakken. Dat is trouwens ook wel handig als je indruk wilt maken op dat leuke meisje uit je klas! In je vriendenkring een beetje stoer doen? Dat gaat je vast lukken met jouw verhalen over de fossielen die je gevonden hebt, de gave hutten die je kunt bouwen, maar ook over hoe je een veilig vuurtje kunt maken! We willen tenslotte niet dat er iets afbrand toch? Eigenlijk staat alles wat je nodig hebt in dit Handboek voor Jongens! Leuk om voor je verjaardag te vragen bijvoorbeeld!

Mijn kleine jongen is nog lang niet oud genoeg voor al het gaafs dat er in het Handboek voor Jongens staat! Hoewel, dingen zoals fossielen zoeken, rare beesten bekijken en leren fluiten wel aan hem besteed zijn! Ik heb dus zelf het boek maar eens op mijn gemak doorgelezen en ik vind dus echt dat dit een aanwinst is voor in de boekenkast van jouw “grote” vent! Alles is duidelijk beschreven en met zijn 128 pagina’s is dit best een flink boek, waar je een hele tijd plezier van/mee kunt hebben!

Ook erg leuk is het hoofdstuk, waar precies uitgelegd wordt hoe je schaduwdieren kunt maken op de muur! Ik weet dat ik dat als kind ook onwijs tof vond! Uiteraard worden er in het Handboek voor Jongens geen k0nijntjes getoond, maar bijvoorbeeld wel een indiaan, een wolf en een spin!

De illustraties in het boek zijn zwart/wit, wat het geheel erg stoer maakt en tegelijkertijd overzichtelijk! De voorkant van het boek daarentegen nodigt door zijn fel oranje kleur zeker uit om het boek open te slaan.

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.