De vraag van Kiddowz of ik het “handboek voor meisjes” wil verslaan, komt als moeder van 3 dochters niet als een hele grote verrassing. De kaft oogt kleurrijk met geel versus paars en is bedrukt met clifhangers, dus snel het boek geopend.

Aan de binnenzijde is tot mijn verrassing alles zwart/ wit, ook alle plaatsjes en tekstballonnen. De leeftijdsaanduiding blijkt 10+ jaar te zijn. Dat mag de pret niet drukken, want al zijn mijn dochters jonger, zelf ben ik ook een meisje. (geweest)Er is vlot omgegaan met verschillende lettertypes en de pagina’s staan vol met eye-catchers. Mijn ogen flitsen van links naar rechts en weer terug. Even terug naar de Inhoudsopgave, eens kijken … “Van ruilen komt feest” spreekt tot mijn verbeelding.
Wat een goed idee! met 6 vriendinnen een ruilfeestje organiseren, compleet met hoogstnoodzakelijke spelregels, tips en verlotingssystemen. Niet alleen beperken tot kleding, maar ook sieraden, boeken en films komen hiervoor in aanmerking.
“Help een spreekbeurt” geeft 6 nuttige tips en sluit af met de geruststelling dat je beter presteert bij stress, dus denk daar aan als je zenuwachtig bent: BRILJANT!
Als de oudste vanmiddag uit school komt even samen lezen in “Je kamer netjes in 13 minuten”.
Het handboek is gevuld met korte hoofdstukjes, de onderwerpen zijn divers en velerlei, voor-elk-wat-wils. Het is net of de schrijfster je aan de hand neemt om iets te gaan ondernemen of organiseren, dit alles zonder dwingend te zijn.
Juist het zwart/witte karakter van het handboek zorgt voor samenhang en plakt de uiteenlopende onderwerpen aan elkaar.
Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.