Speciaal voor de Kinderboekenweek is het nieuwe kartonboek het kasteel van de koning uitgebracht. De sprookjesachtige illustraties van Dick Bruna nemen je mee terug in de tijd, naar een wereld van kastelen en ridders.

De koning en de koningin wonen in een kasteel in het bos. Samen met de prins en de prinses, die graag verstoppertje spelen in de kasteeltuin. Het kasteel heeft ook een brug en een poort. Wie houden daar de wacht? Dat zijn de ridders! Weet jij wat een ridder draagt? Kijk achter de flapjes om nog meer over het leven op een kasteel te ontdekken.

De Kinderboekenweek 2020 staat in het teken van geschiedenis. Het kasteel van de koning sluit prachtig aan bij het motto ‘En toen?’ en is vooral geschikt voor dreumesen en peuters.

het kasteel van de koning

ISBN 978-90-5647-849-0

Meer informatie vind je hier
Beeld: Mercis Publishing – perssite

54 gedachten over “het kasteel van de koning – dick bruna

 1. Hier een bijna dreumes en peuter die dat zeker leuk zullen vinden. We zijn vaak zat allemaal koningen/koninginnen/ prinsen en prinsessen hier in huis 😉 leuk om het met zo’n boekje ook te kunnen behandelen.

  1. Wat een leuk boek! De oudste thuis, Ruben, heeft nu bij de kleuters het thema ridders en kastelen en zijn zusje Lotte is jaloers!! Voor haar zou dit boek dus geweldig zijn!! Dol op Nijntje, en zo kan ze ook met het thema mee

 2. Wij winnen graag, omdat we hier thuis geen genoeg krijgen van Dick Bruna (Nijntje is absoluut favoriet bij de dreumes), en ook omdat we de kans hebben op een tweede kindje nabij Koningsdag 2021 (uitgerekende datum 25-04-2021). Gelijk een boek voor de kleine koning of koningin!

 3. Verhalen van Dick Bruna en zeker die over ridders en kastelen
  Zullen mijn neefje niet snel vervelen.
  Hiermee wordt hij echt in t zonnetje gezet
  En beleven wij veel leespret!

 4. Ik zou dit boekje graag in de boekenkast zetten, zodat ik iets nieuws heb om voor te lezen aan mijn nichtjes en neefje als zij langskomen! Wat er nu in staat, kennen ze al 😉

  1. Mijn jongens zijn gek op boekjes lezen. Dit boekje lijkt mij erg leuk voor de jongste, voor de oudste is het leuk dat het aansluit bij het thema Ridders in zijn klas.

 5. ik wil dit boekje graag winnen voor mijn kleindochter van 6 maanden. Er wordt haar iedere avond voorgelezen en ze word altijd heel enthousiast van de felle kleuren van de boekjes van Nijntje

 6. Wat een lieve en leuke actie!
  Drie koningen noemen wij de tweeling en hun 10 maanden jongere broertje van onze dochter! Het zijn drie schavuiten met af en toe een kroontje op hun hoofd!
  Wat zou dit boek fijn voor ze zijn om voor te lezen en daarna na te spelen! Graag!

 7. Leuk! Mijn peuterdochter is helemaal gek op Nijntje (Nijne), lezen en sinds kort ook op prinsessen. Dit boek lijkt me hartstikke leuk voor haar!

 8. Ik heb hier al een aardige verzameling Dick Bruna boeken in de kast. En één voor één zijn ze allemaal een groot succes bij mijn 2 lieve kleindochters! Daar kan zeker nog wel 1 bij! 😉

 9. Ik ben dol op de boekjes van Dick Bruna en zou deze dan ook graag aan mijn collectie toevoegen, hier zullen we veel plezier aan beleven!

 10. Ik doe mee! Ons kleine prinsesje zou graag in een kasteel wonen. Dat wordt een beetje lastig, maar genieten van het verhaal gaat zeker lukken!

 11. Samen met Hugo, Sanne en Sem verheug ik me reuze op dit toffe Nijntje voorleesboek! We fantaseren er met zijn allen hele avonturen omheen!

 12. Mijn dochter is mijn prinses en ze houdt zó van Dick Bruna boekjes! Zelf vind ik ze ook geweldig, de prachtige plaatjes, de leuke verhalen. Voorlezen is geweldig leuk, een nieuw boekje over een kasteel zou fantastisch zijn!!!

 13. O superleuk om voor te lezen voordat hij gaan slapen deze boeken zijn daarvoor de perfecte lengte en waar houdt hij het liefste van sprookjes dus ideaal deze,
  😊🍀🙏🏻

 14. O WAUW!! Dit boekje was ik vergeten, wat een schande.
  Eindeloos bekeken als kindje. Dick Bruna is voor mij pure nostalgie.
  De boekjes zou ik graag doorgeven als ik zelf kinderen heb.
  Enig, schattig, weinig woorden nodig. De herkenbare kleuren voelen warm aan.

  Zou uit m’n stekkerdoos gaan van blijdschap mocht ik de gelukkige worden.

  Liefs,

  Larissa

 15. als enorme dick bruna fan heb ik deze nog niet in mijn kast. Het is ook leuk om samen met mijn 3jr te lezen, die helemaal weg is van kastelen en ridders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.