Uitgeverij BLOP is een kersverse kleine uitgeverij van kinderboeken.  Ze doen niets al te gehaast, maar wat ze uitgeven doen ze met veel zorg en aandacht. Klein maar dapper dus. Want ze zijn niet anders dan de kinderen, die hun boeken lezen!

Ik kwam deze kleine uitgeverij tegen, toen ik online aan het zoeken was, naar de nieuwste releases van grote uitgeverijen van kinderboeken. Ik ben natuurlijk eventjes gaan kijken naar wat ze zoal uitgebracht hebben en toen kwam ik het boek Rara, welk dier is dat?” tegen. Een ontzettend gaaf boek met mooie en duidelijke tekeningen!

Mijn zoon is helemaal blij met dit mooie boek! Hij kent het inmiddels helemaal uit zijn hoofd, maar blijft het boek toch steeds pakken! Toen hij het boek voor het eerst vast had, wist hij zelfs een aantal dieren niet meteen te raden!

Rara, welk dier is dat?” is een vrolijk en verrassend lees- en kijkboek voor kinderen in de leeftijdsgroep van 3 tot 6 jaar die graag iets willen leren over dieren!

Op een grappige manier worden kinderen via versjes en plaatjes geprikkeld om te raden welk dier wordt bedoeld. Op elke volgende pagina staat dan een bekend dier uit de dierentuin, een huisdier of een boerderijdier.

Kinderen houden van verbindingen leggen, herkennen en onthouden. Ze worden zo gestimuleerd om hun geheugen en verbeelding te gebruiken.

De tekeningen zijn van cartoonist en striptekenaar Maarten Wolterink. De auteur van de versjes is Reynier Molenaar, werkzaam op de uitgeverij en de redacteur/bewerker is niemand minder dan Sylvia Vanden Heede, die al vele belangwekkende prijzen in de wacht heeft gesleept voor haar succesvolle kinderboeken.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.