Mijn zoon (5 jaar) moet in de nacht nog weleens plassen. Op zich geen probleem natuurlijk, want dat hebben we allemaal wel eens. Alleen is hij altijd zo “netjes” om mij te roepen en te vragen of hij mág gaan plassen. Ik heb hem al een heleboel keren uitgelegd dat hij zelf mag gaan, maar dit wil dus nog niet echt doordringen.

Grappig is wel, dat ik dus een aantal dagen geleden het prentenboek “Plasje doen” van Emile Jadoul tegenkwam bij uitgeverij De Eenhoorn. Na een mailtje gestuurd te hebben, werd dit boek vandaag bij mij thuis bezorgd.

“Plasje doen” gaat over een Pinguïn met de naam Leon. Elke nacht wil Leon naar de wc om een plas te doen en je raadt het al, daarvoor roept hij steeds zijn mama en papa! Soms wil Leon zelfs twee keer een plas doen. Mama en papa Pinguïn zijn dus iedere ochtend heel erg moe en zeggen tegen Leon dat hij voortaan zelf naar de wc mag gaan als hij een plas moet doen.

Een leuk prentenboek (met een verrassend einde), om je kind er bewust van te maken dat hij/zij ook zelf initiatief mag nemen met bepaalde dingen. In dit geval dus met het zelf naar de wc gaan.

Mijn zoon gaat het hopelijk nu ook begrijpen, hoewel ik denk dat hij het stiekem gewoon fijn vindt om mij even te zien/horen als hij in de nacht wakker wordt!

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.