Voorlezen is en blijft ontzettend leuk voor (kleine) kinderen. En als dat verhaal dan ook nog eens over Sinterklaas gaat….dan is het natuurlijk helemaal een schot in de roos! Nu de gezelligste periode van het jaar weer voor de deur staat, wil ik graag de 3 Sinterklaasboeken van 2020 met jullie delen.

Sinterklaas en de vuurvliegjes – Gordon & Job van Gelder

Het stormt en sneeuwt. Als dan ook nog eens de stroom uitvalt, is de paniek in het paleis van Sinterklaas compleet. Het is onmogelijk om in het aardedonker de cadeautjes rond te brengen. Wat nu? Gelukkig herinnert Sinterklaas zich een bijzondere gebeurtenis uit het verleden…

Sint en de verdwaalde Pakjesboot – Maxime Meiland & Rick Wake

Paniek op zee! Pakjesboot 13 verdwaalt in de mist en strandt op Lettereiland. Daar wonen helaas geen mensen die de Pieten kunnen helpen. Gelukkig vinden ze op een oud vlot een verrassende aanwijzing. Er volgt een spannende puzzeltocht over het eiland. Maar de grote vraag is… komen ze nog wel op tijd in Nederland aan?

Sint wordt drummer – Roxeanne Hazes & Andrea Rivola

Sinterklaas zit totaal niet in zijn vel. En wat de Pieten ook doen om hem op te vrolijken… niks helpt! Totdat Sint in de muziekwinkel als een blok voor een glimmend drumstel valt. De kracht van samen muziek maken zorgt ervoor dat het sinterklaasfeest nog net op tijd kan doorgaan!

Verkrijgbaarheid

De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van de volgende supermarktfilialen van: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders.

Sinterklaasboeken in het Fries

Sinterklaas verrast ook dit jaar met drie Friese sinterklaasboeken. De boeken van Gordon, Maxime en Roxeanne zijn vertaald in het Fries. Zo krijgt ook de Friese taal bijzondere aandacht.

De Friese boeken zijn gratis verkrijgbaar bij supermarkt Poiesz, bij aankoop van aanbiedingen.

135 gedachten over “Sinterklaasboeken 2020!

 1. Jaaaaa!! Ik wil mijn zoontje Sam zo graag lekker in de Sinterklaas sfeer brengen ondanks alles… dus deze boeken komen super van pas!

  1. 3 kindjes + 3 Sinterklaasboeken = 3 blije kindjes! 😁

   Demi, Lisa en Finn zouden dit echt heel leuk vinden. Sinterklaas leeft echt al bij ons thuis: liedjes luisteren, de video van Sint en samen boekjes lezen. Super als onze kleine Sinterklaas boekencollectie uitgebreid kan worden, nog meer Sintpret!!

 2. Wat leuk! Als juf van een kleuterklas gaan we mee met de tijd dat betekent dat oude sintboeken niet meer allemaal kunnen. Dus een aantal nieuwe zijn welkom! En natuurlijk lees ik ze thuis ook voor aan mijn eigen meiden!

 3. Wij zagen dit boek op de televisie en de tweeling was meteen ervan in de ban. De vuurvliegjes wáren zo magisch zelf, dat deze ervoor zouden zorgen dat er heel veel kindjes toch een blije kerst zouden krijgen. Hoe kinderen van bijna 5 dit al zo mooi kunnen dienen verwoorden 😍 Voor deze toppers doe ik dan ook graag mee voor het boek van Sinterklaas en de vuurvliegjes.

 4. zou graag mee doen voor mij zoon van 7 doe nu heel graag zelf wil lezen. tevens hebben we deze supermarkten niet in de buurt wees zou ze dan toch graag winnen😁.

 5. Ooohhh wat geweldig zeg! Ik doe heel graag mee voor mijn dochtertjes. Vooral de jongste is nu al met sinterklaas bezig. Als ze sinterklaas op tv ziet roept ze “klaas klaas”. Over 2 weekjes wordt ze 2. Deze boekjes zal ze erg leuk vinden.

 6. Nu Sinterklaas dit jaar anders zal zijn door de Corona regels vieren we het thuis met ons gezin. Het lijkt mij superleuk om binnenkort al voor te kunnen lezen uit de sinterklaas boekjes. Mijn zoontje van 4 vindt het vast super!

 7. Wij houden van boeken en van sinterklaas. Een perfecte combinatie die twee.

  Geweldig voor onze twee dochters Noor en Lotte.

 8. Mijn nichtje Ivy van 6 jaar en mijn neefje Teddy van 4 jaar zitten er al helemaal in, waarschijnlijk vieren we het niet met elkaar maar deze Sinterklaasboekjes kan de Postpiet wellicht bezorgen?

 9. Leuk voor mijn buurmeisje Celeste en ze heeft net een zusje gekregen ( 2 weken geleden geboren) en zou leuk zijn dat ze volgende jaar aan haar zusje kan voorlezen en blijven geloven in sinterklaas .

 10. Ik doe mee voor mijn lieve neefje die bijna 3 wordt en niet kan wachten tot sinterklaas in nederland aankomt! Tevens is hij gek op voorlezen!!

 11. Ik doe graag mee voor mijn 2 dochters die nog normaal opgegroeid zijn met Sinterklaas en Zwarte Piet zoals het hoort.

 12. Ohhh wat leuk, Sint wordt drummer lijkt me het ideale boek voor mijn kleinzoon Tijn. Die drumt werkelijk op alles wat los en vast zit :-))

 13. Ik doe heel graag mee voor deze super leuke boeken. Vooral Sint wordt drummer lijkt me geweldig voor onze tweeling Lucas en Eva die 5 december jarig zijn. Dan hebben ze ook nog boeken om te delen met hun neefje Sem en nichtje Tess 😀

 14. Ahhh wat leuk zeg. Ik doe graag mee voor onze dochter vayene. We zijn nu al Sint boekjes aan het voorlezen, ze is er helemaal weg van ❤🍀🍀

 15. Heel graag doe ik mee voor deze leuke Sinterklaasboeken.
  Ze zijn zo mooi!
  Hopelijk de kleinkinderen straks weer voorlezen, al is het maar via videobellen.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee voor de kleintjes.

 16. We hebben deze boekjes jaren gespaard voor de kinderen. Maar tegenwoordig komen we nooit meer bij de genoemde supermarkten, die zitten niet in onze buurt. Jammer want mijn dochtertje geniet bijna 2 maanden lang iedere avond van zo’n boekje.

 17. Sint en de verdwaalde Pakjesboot – Maxime Meiland & Rick Wake zouden we hier geweldig vinden, we genieten wekelijks van de avonturen van Martien met de hele gezin.

 18. zou erg leuk zijn voor mijn lieve dochter. Ze is helemaal dol op Sinterklaas en van het jaat wordt het haar eerste Sinterklaas sinds papa en mama uit elkaar zijn.

 19. Wat een enige boekjes. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Sepp. Het wordt dit jaar zijn eerste sinterklaas en er zullen dus nog vele jaren volgen. We zullen aan deze leuke en te gekke boekjes dus nog heel wat jaren plezier beleven.

 20. Maak graag een winkans. Mijn neefje zal deze boeken te gek vinden. Hij gelooft nog in sinterklaas en vorig jaar heb ik hem vol liefde elke avond rond sinterklaas tijd een sinterklaas boek voorgelezen. Nu hebben we het boekje inmiddels door en door gelezen en ik zou het tof vinden om een boekje(s) voor te lezen. Ik zie zijn glunderende trotse gezichtje nu al voor mij.

 21. Mijn nichtje maakt dit jaar voor het eerst Sinterklaasfeest voor zover dat allemaal kan doorgaan, bewust mee, het zou leuk zijn om haar deze sinterklaas boeken voor te lezen, zodat het ook echt voor haar gaat leven, volgend jaar is haar broertje ook oud genoeg om het Sinterklaasfeest bewust mee te maken.

  1. Als kleuterjuf probeer ik ieder jaar weer de leuke sintboeken te verzamelen bij de speciale produkten. Ze gaan jarenlang mee en blijven de kleuters ieder jaar weer boeien..
   Ik hoop dat ik boeken win en ze dan als cadeau kan inpakken en verstoppen in de klas als de rommelpiet is langsgeweest zoals ieder jaar. Wat zullen de kleuters genieten, net als juf!

 22. Nooit gedacht dat wij Sinterklaas zouden vieren, maar na de geboorte van onze dochter wordt dit haar (en onze) eerste Sinterklaas <3 Ik doe niet liever dan deze boekjes aan haar voorlezen

 23. Mijn dochter van bijna 2 (9 dec) moet nog bekend worden met sinterklaas en de pieten. graag zou ik dit winnen voor haar, zodat ze op een leuke manier voorbereid kan worden met verhaaltjes.

 24. Ik doe mee voor mijn groep 3/4! Met 30 kinderen in een groep is het best aanpoten. Gelukkig is er zo nu en dan wel een gaatje om voor te lezen en dat vinden ze hartstikke leuk!

 25. WOH Wat zou het leuk zijn om uit deze leuke en grappige Sinterklaas boeken voor te lezen aan mijn kleinkind. Hij zou er net zoveel plezier aan beleven aan deze leuke verhalen als dat wij doen. Ik doe er maar wat graag voor mee!!

 26. Als ik dit boek win, dan zal ik het heel vaak mogen voorlezen aan mijn bonuszoon Jesse. Hij is gek op Sinterklaas en is er het hele jaar door mee bezig.

 27. de andere reeksen van voorgaande jaren hebben we ook en die zijn hier nog steeds favoriet!
  Super leuk (en tijd) voor wat nieuwe verhalen 🙂

 28. Vorig jaar was ons zoontje net iets te jong voor Sinterklaas (we hadden toen wel het Sinterklaasjournaal gevolgd) maar echt er iets van begrijpen deed hij niet echt. Nu is hij 2 en een half en mag hij voor het eerst zijn schoentje zetten en natuurlijk kijken we ook weer het Sinterklaasjournaal. Mochten we 1 van die leuke Sinterklaas boeken winnen dan zou hij zeker erg blij zijn

 29. Drie heerlijke boeken die we nog geen van allen kennen! Dat is nog eens leuk, ook om voor te lezen! Ik loot graag mee!

 30. Ik zou dolblij zijn met deze boeken. Ik heb ze verzameld sinds de geboorte van mijn dochter okt 2004), dus ik heb er geen enkele gemist…. Tot corona kwam en ik niet de grens over wil/mag uit respect voor de opgelegde regels. Ik ben al een maand aan het zoeken naar mogelijke oplossingen om alsnog aan de 3 boeken te geraken.

 31. Als kinderboekenliefhebber en leescoördinator zou ik eerst de boeken zelf lezen en daarna gaan promoten op mijn Instagram en Facebook.
  Natuurlijk kunnen collega leerkrachten met de boeken aan de slag gaan in hun eigen groep.
  De boeken zelf zijn een aanvulling op mijn verzameling Sinterklaasboeken.
  Sinds 2004 heb ik de boeken verzameld.
  Ik zal zingen en springen en blij zijn als ik tot één van de drie winnaars word gekozen.

 32. Toen ze ermee begonnen had ik ze allemaal. Later is er de klad in gekomen. Nu doe ik graag mee voor mijn kinderen en voor op school. Nieuwe Sinterklaasboeken zijn altijd welkom. Dit jaar helemaal nu er niet zoveel kan en mag.

 33. Ik zou deze boeken graag winnen voor mijn nichtje in Engeland, ze geeft haar dochters ook Nederlandse tradities mee. Door corona kan ze dit jaar niet naar Nederland, het zou leuk zijn om haar met deze boeken te verrassen

 34. Vanaf het begin heb ik alle boeken. Het is een fantastische serie. Zou heel blij zijn als ik het op deze manier compleet mag maken.

 35. Lijkt me super voor onze meiden (’15 & ’17). Helemaal into sinterklaas en zijn er zo druk mee bezig hoe sint toch in deze tijd hun cadeautjes kan brengen.

 36. o zo mooi zou ik wel willen voor mijn kleinkind finn hij kijkt graag in boekjes ik moet altijd voor lezen nog een beetje en finn kan ze zelf lezen dan kan hij voorlezen voor zijn nieuwe broer nolan dan kan ik ook luisteren in plaats van voor te lezen zou zalig zijn

 37. Onze 3 kleinkinderen zouden deze boekjes super vinden. Nu dat het Sintfeest anno 2020 anders zal verlopen dan andere jaren. Duimen we, dat we deze leuke boekjes mogen winnen.

 38. Onze dochter van 3,5 is echt een boeken kind. Ze wordt er mee wakker en gaat er mee naar bed. Hoe kan ik nou niet mee doen met deze leuke win actie..

 39. Mijn zoontje zal deze boeken fantastisch vinden. Lekker samen lezen voor het slapen gaan. Hij vindt sinterklaasboeken geweldig.

 40. Mijn dochter zou het geweldig vinden om nieuwe boeken te lezen van Sinterklaas. Ze is helemaal zot van lezen en van de Sint 😁.

 41. Dat zou helemaal leuk zijn voor onze meiden van 2 en 4 jaar. Vooral voor de oudste, die het dit jaar wel heel spannend vindt en zo bewust meemaakt! En ook omdat het nu helaas zo anders is vanwege de maatregelen. Ze kan niet wachten en zingt al regelmatig de sinterklaasliedjes mee!! Vol verwachting klopt ons hart…❤️

 42. Dit lijkt me een topboek voor Noor en Olivia. Wat zullen hun oogjes glunderen bij het lezen van Sinterklaas en de verdwaalde pakjesboot. Duimen maar dat we het binnenkort kunnen voorlezen :).

 43. Superleuk om mijn kleinkinderen van 4 en 1,5 mee te kunnen verrassen. Ze houden van boeken en voorlezen, je kunt ze er geen groter plezier mee doen.

 44. Dit zou echt super leuk zijn voor mijn lieve neefje die al heel lang in de ban is van sinterklaas die naar nederland komt. Daarnaast vind hij voorlezen echt super dus dit zou een hele leuke verassingzijn.

 45. Wat geweldig zeg, deze Sinterklaas verhalen zijn wel heel originerl en zouden enorm bijdragen aan de feestvreugde van mijn twee meiden. Graag maak ik kans❤️

 46. Oooh wat super leuk, elk jaar rond deze tijd begin ik te zoeken waar ik de boekjes kan krijgen, ik heb er inmiddels al heel wat, dus ik doe graag mee

 47. Super leuk!! Die boeken van Sinterklaas! We zijn gisteren al weer begonnen met het eerste Sinterklaas boek. Mijn dochter kan niet wachten.. snel duimen..

 48. Ik zou zelf nog wel eens een mooi verhaal voor deze serie willen schrijven. Maar het “ontbreekt” mij aan tijd. Dus is het niet schrijven maar lekker voorlezen en genieten van de mooie tekeningen. De kinderen genieten van deze wondere weken. En ik lees ze met liefde 10/11 keer voor.
  Ik doe graag mee.

 49. Super leuk voor in mijn sbo klas om voor te lezen en de kinderen zelf te laten lezen in deze leuke Sint tijd die anders is dan andere jaren.

 50. Ja leuk voor Jesse! Die helemaal weer in de ban is van het Sinterklaas verhaal en iedere avond gekluisterd aan de buis zit voor het Sinterklaasjournaal.

 51. Mijn oudste van 7 en 5 hebben sinds een aantal maanden het geheim rond Sinterklaas zelf ontrafeld, maar ik ben zeker dat ze samen met hun kleine broer deze boekjes zouden lezen.

 52. Wauw super leuk! Wil ze graag winnen voor mn zoontje! Hij is gek op de boeken van vorig jaar! Dus dan zullen deze ook zeker in de smaak vallen! Extra leuk omdat hij nu zelf begint te lezen!

  1. Aangezien ik niet in Nederland woon kan ik de boeken helaas zelf niet halen in de winkel.
   Mijn kids hebben nog geen Sinterklaasboeken en aangezien ze echte boekenwurmen zijn maak ik graag kans op deze toffe boeken!

 53. Hoi,
  Ik zou de boeken zeer graag willen winnen. De afgelopen 16 jaar heb ik de boeken ook al mogen sparen. Elk jaar kreeg ik ze van mijn moeder. En elk jaar neem ik ze trouw mee naar mijn klas met kindjes. In de klas is dan een grote Sinterklaas bibliotheek. Helaas zit er geen Plus of Deen supermarkt bij mij in de buurt. Mijn moeder en ik kunnen dus niet meer sparen. Graag zou ik mijn collectie afmaken en ook dit jaar mijn kinderen weer met nieuwe boeken verrassen. Ik ga vast duimen draaien!

 54. Ik doe heel graag mee, het zijn fantastisch leuke boeken, ik spaar ze al een aantal jaar om later als mijn (bonus) zusje wat ouder is haar gezellig voor te kunnen lezen! 🙂

 55. Zou graag de Friese edities voor mijn neefje winnen.
  Is dol op Sinterklaasboeken, dus een Friese versie is dan wel een leuke aanvulling. Zeker omdat die hier in Gelderland niet verkrijgbaar zijn.

 56. Ieder jaar kijk ik uit naar de sinterklaasboeken actie.
  We hebben onertussen de hele serie van al die jaren compleet.
  Het begon toen onze kinderen nog klein waren.
  Nu gebruik ik ze om voor te lezen in de klas. De volgende serie zou heel leuk zijn om die te winnen voor de kinderen in de klas.

 57. Wat superleuk. Onze 3 kiddo’s vinden de sinterklaasboeken altijd fantastisch om in te lezen of om uit voorgelezen te worden. Vooral onze allerkleinste Sinterklaasfan kan er nooit genoeg van krijgen. Ze is eigenlijk het hele jaar door met Sinterklaas en de pietjes bezig.

 58. Wat zou dit leuk zijn voor onze zoontjes. Ze zijn gek van Sinterklaas en voorlezen. Ik hoop echt dat ik hun hiermee mag verassen. Lieve groeten Heidi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.