Ik krijg altijd een heleboel persberichten, waaronder aankondigingen van boeken die uitgekomen zijn, of op korte termijn uit gaan komen. Vandaag deel ik weer een hele lijst met toffe kinderboeken met jullie!

Het grote Kluitman griezelboek – verschillende auteurs

Griezel jij ook graag lekker weg bij een spannend boek of verhaal? Goed nieuws! Met Het grote Kluitman griezelboek kun je wel tien keer genieten van een gruwelijk griezelig verhaal. Vampieren, ­spoken, een griezelbril, horrorclowns en nog veel meer… Dit boek is alleen voor lezers die durven! Gerenommeerde auteurs zoals Manon Sikkel, Sanne de Bakker en Marlies Slegers bundelden hun krachten voor dit unieke verhalenboek, een must-read voor iedereen die graag op het puntje van zijn stoel zit als hij leest! Bij elk verhaal is er door diverse illustratoren een passende illustratie gemaakt.

Meer informatie vind je hier.

Costa Banana – Ufo alarm – Jozua Douglas

Ufo-alarm is het vierde deel in de supergrappige en populaire kinderboekenserie Costa Banana van Jozua Douglas, met zwart-witillustraties van Elly Hees.

Er vliegen ufo’s rond het paleis en president Pablo Fernando krijgt een boodschap uit de ruimte. Wezens van een verre planeet willen hem als leider. Maar dan moet hij wel een ruimtereis maken.

De president vindt het geweldig, maar Rosa heeft haar twijfels. Wie zijn deze wezens eigenlijk, en zijn ze wel te vertrouwen?

Meer informatie vind je hier.

Pirouette in Paramaribo – Humberto Tan

De elfjarige Gerda uit Paramaribo wil ballerina worden. Als ze danst, voelt ze zich vrij. Maar om echt professioneel danseres te worden, zal ze moeten worden toegelaten tot de Dansvakopleiding aan het Conservatorium in Den Haag. Ze gaat op reis, haar droom tegemoet. Eenmaal in Nederland vraagt de balletopleiding het uiterste van haar, en Gerda mist haar familie en Suriname. Is haar droom sterk genoeg om al het andere te overwinnen?

De schitterende illustraties zijn gemaakt door mode-illustrator Judith van den Hoek. Het boek is voor kinderen vanaf 9 jaar

Meer informatie vind je hier.

Bovenwereld 3 – De ware held – Scarlett Thomas

Fee en haar vrienden moeten het uiterste van hun magische krachten vergen. De Diberi, de corrupte boekvreters die uit zijn op vernietiging van de wereld, zijn terug en ze hebben een sinister plan gesmeed. Maar Fee zit opgesloten in de bovenwereld, Lexie wordt bedreigd door de verachtelijke professor Jupiter Pauw en Wolf begint aan een wel heel riskante zoektocht naar zijn zus.

Vinden Fee en haar vrienden elkaar terug voordat de wereld ophoudt te bestaan?

Meer informatie vind je hier.

De Hongerspelen – De ballade van slangen en zangvogels – Suzanne Collins

Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Meer informatie vind je hier.

Aster en Vonk – Magie om Middernacht – Lindsey Kelk

Aster woont met haar vader, haar ijdele stiefzusters en haar gemene stiefmoeder in een roze huisje in het bos. Het liefst speelt ze buiten, maar het grootste deel van de tijd moet ze allerlei vervelende klusjes doen. Ze verveelt zich suf, dus wanneer ze plots kan toveren en al haar wensen uitkomen, komt haar wereld op z’n kop te staan.
Wanneer Aster een feeënpeet-moeder, Brian, blijkt te hebben, wordt het pas écht knotsgek! Maar Brian is niet echt betrouwbaar en Aster heeft haar toverkracht nog niet helemaal onder controle… Van de ene op de andere dag is haar leven helemaal niet saai meer, maar een en al avontuur!

Meer informatie vind je hier.

Wanhoop – Eva Burgers

Wanhoop is een spannende jeugdthriller van oud-rechercheur Eva Burgers. Voor fans van Mel Wallis de Vries en jongeren vanaf 13 jaar die van spannende boeken houden. Met politie niet betreden-elastiek.

Olivia twijfelt over haar relatie met Roan en besluit tot zijn wanhoop om een halfjaar naar Parijs te gaan. Als ze een baantje vindt in de Parijse boekwinkel Shakespeare and Company en daar bevriend raakt met Susan en Lily, is ze hem al bijna vergeten.
Tot het moment dat ze anonieme dreigberichtjes ontvangt. Wanneer ze op weg naar huis wordt gevolgd, voelt ze zich niet langer veilig. Maar juist als de politie wil ingrijpen, verdwijnt Olivia spoorloos.

Meer informatie vind je hier.

Game over – Frank Geleyn

Beklijvende thriller over (competitief) gamen (League of Legends).

Matteo is een topgamer. Hij gamet tot diep in de nacht en spijbelt vaak om zijn skills te verbeteren. Hij droomt van een professionele carrière. Maar op een dag wordt hij ontvoerd. Matteo belandt is een verbeteringsinstelling waar tieners met gedragsproblemen “heropgevoed’ worden. Computers zijn er verboden. Ontsnappen is onmogelijk. Leven zonder zijn geliefkoosde game, dat is de hel voor Matteo. Maar op een dag ontdekt hij wat de werkelijke bedoeling van de instelling is …

Meer informatie vind je hier.

Timur – Gaby Rasters

Timur is twaalf jaar oud en heeft het syndroom van Down. Dit jaar begint hij in groep acht. Superspannend natuurlijk, want groep acht betekent een SCHOOLKAMP, maar vooral de EINDMUSICAL! Timur kijkt uit naar een jaar vol plezier en als aanstormend “blijmaker” zet hij alles op alles om de felbegeerde hoofdrol in de musical te krijgen.

Maar dan komt er een nieuwe jongen bij Timur in de klas. Jonas is helemaal niet zo aardig tegen hem als zijn andere klasgenoten. Hoe kan je een blijmaker worden als je zelf niet blij bent?

Meer informatie vind je hier.

Slimme Rik 2 – Klauwen thuis! – Mark Parisi

Slimme Rik – Klauwen thuis! is het tweede hilarische deel in de graphicnovelserie Slimme Rik van Mark Parisi. Vol grappen voor lezers vanaf 8 jaar, net zo grappig als Bram Botermans en Niek de Groot.

Rik vindt een pagina uit het dagboek van zijn zus en ontdekt iets GROOTS: Erica is ervan overtuigd dat hij een HARIGE WEERWOLF is!
Voordeel: Rik bezit weerwolfkracht!
Nadeel: last van vlooien, en janken naar de volle maan.
Uitdaging: waar vindt Rik de rest van het dagboek en, belangrijker, hoe beschermt hij zijn omgeving tegen zichzelf?

Meer informatie vind je hier.

Het fabeldierenpark – De vermiste griffioenen – Tui T. en Kari Sutherland

De vermiste griffioenen is het eerste deel in de trilogie Het fabeldierenpark van Tui T. Sutherland & Kari Sutherland. Voor fans van Fantastic Beasts en Spirit Animals, met geïllustreerd fabeldierenoverzicht!

Jonas kan zijn ogen niet geloven wanneer hij een pratende babygriffioen onder zijn bed vindt. Als Jonas de welp wil thuisbrengen, komt hij terecht in een reservaat vol mythische dieren.
Het park wordt gerund door de familie van Evi, Jonas’ rare klasgenootje. Evi vertelt hem dat er nog vijf griffioenwelpen worden vermist. En als die niet snel gevonden worden, zijn zowel de griffioenen als het park in groot gevaar…

Meer informatie vind je hier.

Het raadsel van de zee – Jonne Kramer

Ravian woont in het vissersdorp Rotterharing. Zijn vader, Lasse, is schipper en vaak op zee, maar hij komt altijd naar huis als Ravian jarig is. Ravian weet dat er iets helemaal mis is als zijn vader niet aanmeert op zijn twaalfde verjaardag.

Samen met zijn beste vriend, zeemeeuw Marvin, begint Ravian aan een zenuwslopende zoektocht op zee om zijn vader te vinden. Zal hij hem ooit weer zien?

Een boek over een vermiste vader, een vervloekt schip en een innige vriendschap.

Meer informatie vind je hier.

Van nature klikt het! – Bart Stornebrink

Van nature klikt het! is een toegankelijk leerboek voor junior fotografen die een klik hebben met de natuur. In eenvoudige stappen leer je de basisbeginselen van de fotografie. Aan de hand van hele mooie foto’s inspireren we jou en laten we je zien wat er allemaal mogelijk is. Techniek is belangrijk, maar plezier staat voorop!

Dit boek is geschreven voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar die graag (beter) willen leren fotograferen. Als thema hebben we gekozen voor de natuur. Natuur is schitterend, indrukwekkend, rustgevend en overal. Je hoeft dus niet heel veel moeite te doen om mooie foto onderwerpen te vinden, want in je tuin, of in het park kun je al beginnen.

Meer informatie vind je hier.

Dochters van de Samba – Frances de Pontes Peebles

Brazilië, 1930. De 9-jarige Dores werkt op een suikerplantage; de even oude Graça is de verwende dochter van de eigenaar. De meisjes vinden elkaar in hun passie voor muziek. De een zingt als een engel, de ander schrijft onvergetelijke muziek. De muziek brengt hen samen, drijft hen uit elkaar, voert hen van Brazilië naar Amerika en lokt hen weer naar huis. Ze zijn elkaars beste vriendinnen en grootste vijanden, elkaars geliefden en rivalen.

Dit is een grootse en meeslepende roman over vriendschap, ambitie, roem en de prijs die je daarvoor betaalt…

Meer informatie vind je hier.

De Veger – Jonathan Auxier

Het is vijf jaar geleden dat de Veger is verdwenen. Sindsdien heeft Nan geen andere keuze dan te werken als schoorsteenveger voor de meedogenloze Wilkie Crudd.

Wanneer Nan vast komt te zitten in een brandende schoorsteen, wordt ze gered door een golem, een wezentje gemaakt van roet en as. Charlie is lief, onschuldig en nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Er ontstaat een onverwachte, hechte vriendschap. Kunnen zij samen ontsnappen aan de wrede Wilkie Crudd?

Meer informatie vind je hier.

Het leven van een allerbeste vriend – Logboek van Theo Thorbecke – Jeff Kinney

Elke 9-plusser kent Bram Botermans en zijn vriend Theo, en nu kun je dan eindelijk Theo’s kant van het verhaal lezen. Alle Loser-fans zullen hiervan smullen. Het wereldwijde succes laat zien dat het de must-have van het najaar is voor jongens en meisjes!

Bram Botermans wordt later rijk en beroemd! En dan wil iedereen alles van hem weten. Dus besluit zijn beste vriend Theo om Brams levensverhaal op te schrijven. Hij beleeft alle Loser-avonturen op zijn eigen originele manier.

Maar Bram vindt het boek een totale puinhoop en is van mening dat Theo een rare draai geeft aan zijn leven. Bram is immers perfect, maar Theo ziet dat anders.

Meer informatie vind je hier.

Maarten de Machtige – Emma Read

In alle kranten staat dat Maarten een levensgevaarlijke, dodelijke spin is, maar daar is helemaal niets van waar!

Om zijn onschuld te bewijzen moet hij razendsnel een plan bedenken, voordat zijn mensenfamilie besluit om hem uit de weg te ruimen…
Samen met zijn achtpotige vrienden – de grote, harige Teun en Lena de trilspin – gaat Maarten aan de slag om zijn naam te zuiveren. Maar daarvoor moet hij eerst vrienden worden met Zoë, zijn kleine huismens. Is Maarten machtig genoeg om het onmogelijke voor elkaar te krijgen?

Meer informatie vind je hier.

De Eindeling 1 – Opgejaagd – Katherine Applegate

Nadat Byx roedel is vermoord, is zij bang dat ze de enige overgebleven Dariene is. Samen met Khara en Tobbel de wobbyk besluit zij op zoek te gaan naar misschien wel de enige overgebleven roedel.

Welkom in het koninkrijk Nedarra. Byx is een Dariene, een hondachtig wezen, en de jongste van haar roedel. Vanwege de magische krachten die worden toegekend aan Darienes wordt haar soort opgejaagd in het door oorlog verscheurde koninkrijk van Nedarra. Wanneer Byx op onderzoek uit is, wordt haar roedel vermoord en vreest ze dat ze de laatste van haar soort is, de eindeling. Zoekend naar een veilig thuis, stuit ze op legendes van andere verborgen Darienes. Onderweg ontmoet ze nieuwe bondgenoten – zowel dieren als mensen – en samen ontdekken ze een geheim dat elk schepsel in hun wereld zou kunnen bedreigen…

Meer informatie vind je hier.

De Eindeling 2 – Ten strijde – Katherine Applegate

In het tweede deel van dit meeslepende fantasy-avontuur wordt Byx de leider van een onstuimige revolutie.

Om erachter te komen of zij echt de laatste dariene ter wereld is, moet Byx met haar vrienden door de besneeuwde bergen van Dreyland reizen. Daar hoopt ze de waarheid achter de legende van een verborgen darienekolonie te ontdekken. Maar iedere dag wordt de dreiging van een oorlog in Nadarra groter.

Byx had nooit verwacht dat ze de eerste zou zijn om ten strijde te trekken. De eerste van haar roedel die bevriend raakt met een mens. De eerste die de heerser van haar koninkrijk uitdaagt en het kan navertellen.  Byx was altijd bang om de laatste dariene te zijn. De Eindeling. Nu is zij de eerste die naar het onbekende reist. De eerste die een dodelijk geheim ontdekt. Zij zal degene zijn die alles verandert.

Meer informatie vind je hier.

Het Complete Drakenboek – Federica Magrin

Als je op zoek bent naar een oersaaie drakenencyclopedie, is dit geen boek voor jou. Dit is namelijk een praktische gids voor toekomstige drakenjagers en -trainers, boordevol handige informatie waarmee je alle soorten draken die ooit hebben bestaan kunt herkennen, alles te weten komt over hun schuilplaatsen, gewoonten en favoriete eten, en leert hoe je voor deze grandioze dieren moet zorgen! Ben je klaar om de wonderlijke, mysterieuze en fantastische wereld van deze mythische wezens te betreden? Zet dan je angst opzij en kom binnen… de draken wachten op je!

Meer informatie vind je hier.

Door jou ben ik mij – Hinke van Abbema

“Door jou ben ik mij’ van Hinke van Abbema is het liefdesverhaal van Jona en Marouan, twee Rotterdamse tienerjongens. Als Jona met zijn broertje Lucas bij een voetbalwedstrijd de Marokkaanse Marouan ontmoet, is hij geïntrigeerd door zijn sprankelende karakter. Jona en Marouan worden goede vrienden, en Jona kan er niet meer omheen: hij is verliefd. Wat nu? Niemand weet dat hij op jongens valt, behalve een paar van zijn beste vrienden. Jona zit in de knoop en weet niet hoe hij zijn liefde voor Marouan moet combineren met zijn christelijke opvoeding. Hoe zullen zijn ouders reageren? Mag hij wel, kán hij wel homo zijn?

Meer informatie vind je hier.

Dark Mind – Cis Meijer

Een schoolfeest loopt volledig uit de hand: na een challenge met aartsrivale Claire vlucht Desi in paniek naar huis. De volgende dag wordt Claire dood gevonden in een weiland. Claires zus Jara is spoorloos.

Voor haar tv-stage maakt Desi een misdaadreportage; ze besluit de raadselachtige zaak te onderzoeken.Thom helpt Desi bij haar zoektocht naar Jara, maar hij verzwijgt zijn motieven.

Wie heeft Claire vermoord? Vertrouwen Thom en Desi elkaar genoeg om de zaak op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen?

Meer informatie vind je hier.

Het niets aan de hand hotel – Hier zijn heus geen yeti’s! – Steven Butler

Welkom terug in Het niets aan de hand hotel, waar raar juist normaal is voor Frankie Banister en zijn ouders. Nadat de piepkleine koboldprins Krokbah vorige zomer het hele hotel op zijn kop zette, kijken Frankie en de magische gasten ernaar uit om nu te genieten van een heerlijke zorgeloze vakantie. Maar als een sneeuwstorm een complete yeti-familie het hotel in blaast en er steeds meer mysterieuze gasten aan komen waaien, merkt Frankie al snel dat er iets heel verdachts gaande is…

Hier zijn heus geen yeti’s! is het tweede deel in deze komische en waanzinnig leuke serie van Steven Butler, met geweldige illustraties van Steven Lenton.

Meer informatie vind je hier.

Kapitein Onderbroek en het penibele plan van professor Poepiebroek – Dav Pilkey

Kapitein Onderbroek en het penibele plan van professor Poepiebroek is het vierde deel in de supergrappige graphicnovelserie van Dav Pilkey. Volledig in kleur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekend van de succesvolle Netflix-serie en film.

Sjors en Harold lijden aan O.S.S.S., het Ongelooflijk Saaie School Syndroom. Ze vervelen zich zo dood, dat ze besluiten om school wat op te vrolijken. Niks mis mee, toch? Totdat professor Poepiebroek ten tonele verschijnt. Hij is uitvinder en slimste mens van Nieuw Zwitserland, waar iedereen een gekke naam heeft en dus niemand dat raar vindt. Maar wanneer iedereen blíjft lachen om zijn naam, wordt professor Poepiebroek echt boos.

Meer informatie vind je hier.

Little Liars Club: Een nacht in Bazaar Bizaar – Jonas Boets

De Little Liars Club is terug met het tweede deel in de succesvolle reeks: Een nacht in Bazaar Bizaar! Joon is het beu om altijd de saaie piet te zijn en laat zich door zijn klasgenoten overhalen om te overnachten in een speelgoedwinkel. Maar of dat nu zo’n goed idee is.

Joon is allesbehalve een stoere held. Maar dat hoeven zijn klasgenoten niet te weten. Dus gaat hij mee met hen in een speelgoedwinkel overnachten. Leuk idee, toch? In het begin wel, dan is het dikke fun met slijmgevechten en bommetjes in het opblaaszwembad. Tot er plots een Batman in de winkel staat, die samen met enkele andere vreemde figuren de kinderen probeert mee te nemen. Misschien had Joon toch beter niet gelogen, want Batman is wél een stoere held…

Meer informatie vind je hier.

De voetballende ballerina – Henriët Koornberg-Spronk

“De voetballende ballerina’ van Henriët Koornberg-Spronk is het eerste deel in de sportieve kinderboekenreeks “Frnz4ever’.

Marit zit in groep 7 en zit al sinds haar zesde op ballet, haar moeder is daar heel trots op. Carlijn, Esmée en Fabio zijn haar beste vrienden, er wordt heel wat afgeappt in hun appgroep Frnz4ever. Op een dag geeft Marit zich per ongeluk op voor het schoolvoetbaltoernooi, en gaat ze stiekem trainen. Maar hoe zal haar moeder reageren op haar voetbalavontuur? Kan ze wel een voetballende ballerina zijn?

Een humoristische nieuwe serie over sporten voor jongens en meiden, met in deel 2 het verhaal van Fabio, de klimmende wielrenner.

Meer informatie vind je hier.

Giel en de Geesten – Tjerk Noordraven

Griezelauteur Tjerk Noordraven schrijft een nieuwe AVI-serie voor groep 4 en 5: Giel en de geesten. In de boeken beleven Giel en zijn broer Kas hele spannende avonturen. Met 72 pagina’s zijn het lekker dikke AVI-boeken. De geest van de meesterdief verschijnt morgen bij uitgeverij Kluitman als eerste boek in de serie. In de zomer wordt het tweede deel verwacht: De geest van de keizer.

De opa van Giel is een paar weken geleden overleden. Giel mist opa enorm. Hij zou heel graag nog één keer met hem praten. Dan vindt Giel een oud boek waarmee je geesten op kunt roepen. Hij probeert het uit, maar roept per ongeluk de verkeerde geest op: de geest van een meesterdief. De geest wil een gouden masker uit het museum stelen en Giel moet hem daarbij helpen. Want anders laat de geest hem nooit meer met rust…

Meer informatie vind je hier.

De laatste helden op aarde – Max Brallier

Gevaarlijke monsters, bloedstollende actiescènes en een flinke dosis humor: hier is De laatste helden op aarde!

Tweeënveertig dagen geleden was Jack Sullivan een gewone jongen met een gewoon leven. Maar nu is zijn wereld een TOTALE MONSTER-ZOMBIE-CHAOS. Vanuit zijn coole boomhut beleeft Jack iedere dag als een soort videogame. Maar in zijn eentje kan hij niet op tegen alle angstaanjagende wezens in de stad. En daarbij is het veel leuker om samen met je vrienden tegen monsters te strijden…

Meer informatie vind je hier.

De Tempeljagers 1 – Het verdwenen eiland Kivamba – Michael Reefs

Wanneer broers Noah en Finn op onderzoek uitgaan
in de reusachtige kelder van Chateau Ravenhorst,
vinden ze een oeroude landkaart. Deze toont het
mysterieuze en onvindbare eiland Kivamba.

Het zou een eiland vol gevaar zijn, dat misschien beter
onontdekt kan blijven. Maar… het avontuur is
aanlokkelijk en samen met hun beste vriendin Tess
haalt de tweeling hun avontuurlijke tante over voor
een laatste ontdekkingsreis.

Maar dan wordt tante Lara op het eiland ontvoerd
en moet het drietal een magisch voorwerp uit een tempel
halen om Lara terug te krijgen. Wat volgt is een
zenuwslopende zoektocht vol listen, valstrikken en gevaren.

Meer informatie vind je hier.

Jij kan dit (echt) – Matthew Syed

In dit boek vertelt Matthew Syed in een makkelijke en luchtige stijl hoe je in jezelf kan gaan geloven, hoe je leert door te zetten, en hoe je in nieuwe in plaats van in oude patronen denkt. De juiste mindset helpt je om je grootste dromen uit te laten komen! Met veel voorbeelden van bekende schrijvers, muzikanten en atleten.

Geloof jij dat je voor wiskunde speciale hersens nodig hebt? Dat je of heel goed bent in sport, of heel slecht? Of dat je geen greintje gevoel voor muziek hebt? Dan is dit het boek voor jou. Jij kan dit. Echt!

Meer informatie vind je hier.

Het spookt op nummer 113 – MR TAN/Yomgui Dumont

Wanneer Elliot met zijn ouders verhuist naar de Jammerstraat 113, beseffen ze niet dat het eigenlijk een spookhuis is, waar iedereen in het dorp met een grote boog omheen loopt. Vooral voor Elliot gaan de poppen aan het dansen, omdat zijn altijd drukbezette ouders hem vaak alleen in het huis achterlaten.

Het klikt echter al snel met de geestige inwoners van huis nummer 113. Maar als Elliots nieuwe oppas zich komt voorstellen, is niet alles meer zoals het lijkt. Ze besteedt geen aandacht aan hem, maar is duidelijk naar iets anders op zoek. Spoken, misschien…?

Meer informatie vind je hier.

Stiefzus – Jennifer Donnelly

Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Maar Isabelle is niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelt om in Assepoesters schoen te passen.

Isabelle heeft geprobeerd om net zo knap en lief te zijn als Assepoester, maar dat maakte haar juist gemeen en jaloers. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Meer informatie vind je hier.

Emilia Hoektand en de verloren yetischat – Laura Ellen Anderson

Emilia en haar vrienden zijn bijzonder opgetogen wanneer ze uitgenodigd worden op het feest ter ere van de 350ste verjaardag van de grootmoeder van Floor. Groot-yeti Clemence leeft in het Yeti-gebergte, een doolhof van door kaarsen verlichte tunnels en grotten. Wanneer ze daar aankomen, verdwijnen de glitterende schatten van de Oude yeti’s. Wanneer Tangijn vlak nadien ook vermist wordt, is hij hoofdverdachte nummer 1. Daarbovenop storten de tunnels in het Yeti-gebergte ook nog eens in. Floor en haar familie dreigen te moeten verhuizen. Dat zou betekenen dat de hechte vriendengroep van Emilia uit elkaar valt. Dat wil ze niet laten gebeuren en ze gaat op onderzoek uit. Maar dat is niet zonder gevaren…

Meer informatie vind je hier.

Ember en de ijsdraken – Heather Fawcett

Ember ziet eruit als meisje, maar is eigenlijk een vuurdraak. Als ze naar Antarctica vlucht, ontdekt ze de jacht op ijsdraken en zet ze alles op alles om de ijsdraken te redden.

Ember en de ijsdraken van Heather Fawcett is een spannende fantasy voor lezers vanaf 10 jaar vol draken, magie en avontuur.

Ember komt voortdurend in de problemen. Niet handig, als je eruitziet als meisje maar je eigenlijk een vuurdraak bent en iedereen je wil doden. Ze vlucht van het drukke Londen naar Antarctica, maar daar ontdekt Ember de jacht op ijsdraken, en stort ze zich nog dieper in de problemen. Want de ijsdraken moeten gered, al kost het haar haar eigen leven. Dit is magie. Dit is avontuur. Dit is dierenliefde. Dit is fantasy met een actuele twist: kom niet aan onze natuur. Met pratende kat en humeurige deurklink.

Meer informatie vind je hier.

Instagirl – Annette Mierswa

Instagirl is een meeslepende en actuele jeugdroman van bekroond auteur Annette Mierswa. Hoe ver ga jij om meer volgers en likes te krijgen op Instagram? Wie zijn je ware vrienden? Een onvergetelijk verhaal voor lezers vanaf 12 jaar.

Isi’s nieuwe klasgenoot Kim ziet eruit als een ware YouTube-ster. Isi is onder de indruk, zeker als ze merkt dat Kim megapopulair is op Instagram. Dat wil Isi ook wel. Ze besluit als Easy4Ever een nieuw beeld van zichzelf te creëren op Instagram, volwassener. Zal Matteo onder de indruk zijn? De likes stromen binnen en zelfs Kim ziet haar ineens staan. Van haar leert Isi hoe ze er op selfies perfect kan uitzien, maar dat gaat niet vanzelf. Ze moet er wel wat voor doen…

Meer informatie vind je hier.

De Zoete Zusjes zoeken een schat – Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete vertelt in De Zoete Zusjes zoeken een schat hoe Saar en Janna op avontuur gaan om een schat te vinden. Ze zien het helemaal zitten, want terwijl ze aan het zoeken zijn bedenken ze wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam, en een zwembad! Maar schatzoeken is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt…

Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die lekker zelf willen lezen. En de uitvoering van dit voorleesboek is al een schat op zich: mooi gebonden, vrolijk geïllustreerd door Iris Boter en met glitters op het omslag.

Meer informatie vind je hier.

Het fortuin van Fausto – Oliver Jeffers

De hebzucht van Fausto wordt hem fataal. Oliver Jeffers, een van de grootste kunstenaars van deze tijd, maakte een prachtige moderne fabel over de hebzucht van de mens en onze relatie met de natuur.

Het fortuin van Fausto is een modern fabel van prentboekmaker Oliver Jeffers. Het is een pracht geïllustreerd cadeauboek van een van de grootste kunstenaars van onze tijd.

Er was eens een man die geloofde dat alles van hem was. Hij ging op pad om zijn eigendom te overzien. “Jij bent van mij,’ zei Fausto tegen de bloem, het schaap en de berg en zij bogen voor hem. Maar dit was nog niet voldoende voor Fausto. Hij bemachtigde een boot en zette koers naar zee…
Het fortuin van Fausto is een fabel over de hebzucht van de mens en onze relatie met de natuur, en is nu urgenter dan ooit.

Meer informatie vind je hier.

Vis in een boom – Lynda Mullaly Hunt

De elfjarige Ally is slim. Slim genoeg om iedereen voor de gek te houden. Door haar vaders werk als militair verhuist ze heel vaak. Maar in welke klas ze ook terechtkomt, ze is kampioen in het voorkomen dat iemand haar geheim ontdekt.
Ze kan namelijk niet lezen. Hoe dom kun je zijn? Ze schaamt zich enorm.
Maar dan krijgt ze een nieuwe meester. Hij begrijpt dat er achter Ally’s stoerheid een ander meisje zit. Een meisje dat helemaal niet dom is, maar dyslectisch. Voor Ally vallen alle puzzelstukjes langzaam op hun plaats. Haar zelfvertrouwen groeit en er gaat een wereld voor haar open. Ze ontdekt dat ze meer is dan haar dyslexie – en dat ieder mens meer is dan een label.

Een ontroerend feel good verhaal voor ieder mens dat wel eens het gevoel heeft buiten de boot te vallen of anders te zijn.

Meer informatie vind je hier.

Mijn allerliefste paard en ik – Arja Veentjer

Mijn allerliefste paard en ik (7+) van Arja Veentjer is een doeboek vol tips, testjes, puzzels en DIY’s, waarmee elke paardenfan zich de hele zomer kan vermaken.

Paardenliefhebbers kunnen zich uren, dagen of de hele zomer lang vermaken met de activiteiten in dit heerlijke doeboek. Het is een vrolijke samenstelling van de mooiste kleurplaten, de leukste recepten (koekjes in de vorm van een hoefijzer), de lastigste dilemma’s (nooit meer douchen of nooit meer paardrijden?), quizjes en eindeloze invullijstjes. De mooie posters hangt elke paardenfan natuurlijk boven zijn of haar bed!

Meer informatie vind je hier.

Little Liars Club reeks, De Friekshow – Jonas Boets

Alice wil dolgraag iets speciaals kunnen. Wanneer ze bij een rondtrekkend goochelgezelschap mensen ziet goochelen, is ze geïntrigeerd. Ze leest verschillende boeken over heksen en besluit dat hekserij wel iets voor haar is. Ze doet op school haar spreekbeurt over heksen en wanneer de meester lachend vraagt of ze dan ook een heks is, antwoordt ze heel serieus ‘ja’.

Uiteraard loopt het mis. Het goochelgezelschap heeft haar opgemerkt en wil haar laten optreden in hun show. Wanneer Alice een truc oefent waarin ze Joon’s hamster wil laten verdwijnen, laat ze plots Joon zelf verdwijnen. Gelukkig komt de Little Liars Club to the rescue!

Meer informatie vind je hier.

Ava en het gesponnen poezenweb – Marieke Poelmann

Ava is helemaal gek op katten. Het allerliefst zou ze er zelf een willen hebben, maar haar moeder is allergisch. Daarom kijkt Ava alle kattenfilmpjes die er op internet te vinden zijn. Op een ochtend onderweg naar school kruist een bijzondere rode kater haar pad. Ava voelt direct een band met hem, hij lijkt haar zelfs te begrijpen! Ze noemt hem Scratch. Als hij naar het asiel wordt gebracht, is Ava daar niet meer weg te slaan. Maar Ava ontdekt dat de katten groot gevaar lopen in het asiel. En dat ze nog veel slimmer zijn dan ze al dacht. Scratch laat Ava zien dat katten zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen populariteit op internet. Zal Ava er samen met Scratch en het Gesponnen Poezenweb in slagen om de asielkatten te redden?
Ava en het gesponnen poezenweb is een geweldig avontuur met een stoere hoofdpersoon, hilarisch herkenbaar kattengedrag en veel purrrfecte woordgrapjes.

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.