Tijdens deze intelligente lockdown is iedereen bezig zijn kast op te ruimen, tuin bij te werken of in het huis te klussen. Helaas duurt het zo lang dat iedereen wel door zijn klusjes heen is en slaat de verveling in vele huishoudens toe. Stick and Study biedt een geinige en speelse tool om de sleur te doorbreken.

Bucket list

Bijna iedereen zegt wel eens: ‘ik wil ooit nog eens Spaans leren’, of Frans, of Duits, of Italiaans. Een taal leren staat hoog op de bucket list van veel mensen. Met Stick and Study is de eerste stap makkelijk gezet; je leert eenvoudig een taal door sticky notes op voorwerpen te plakken. Op de notes staat de vertaling zowel in een vreemde taal als in het Nederlands. Van 50 verschillende woorden leer je de vertaling, het meervoud, de uitspraak en een voorbeeldzin.

Voor iedereen een editie

De verschillende edities zorgen ervoor dat men zich kan richten op de woorden waar ze in geïnteresseerd zijn. Naast de ‘basis’ editie, die over random dingen in huis gaan, kan er ook op eten gericht worden met de ‘food’ of ‘keuken’ editie. Bij ‘technisch’ worden er woorden als hamer en stopcontact geleerd. Ook aan jongeren is gedacht want de ‘school’ editie is duidelijk eerder wat voor hen, terwijl de ‘vakantie’ editie wellicht mee op reis gaat of als cadeau gegeven wordt.

Vrolijk design

Het spraakballon ontwerp van Stick and Study is opvallend anders dan de normale vierkante sticky notes, en als ze door het hele huis geplakt zijn, is het een vrolijk gezicht. Het zou zomaar kunnen zijn dat kinderen er hierdoor ook plezier in hebben en er iets van opsteken. Wellicht worden ouders verrast als hun kind ineens zegt: ‘Un petit toast au saumon fumé.’ als ze trek hebben in zalm. Dat is eens een andere manier van home scholing.

Over Stick and Study

Stick and Study is bedacht door grafisch vormgever Cindy Kouwenoord, die na een avondje stappen in bed haar leven lag te overpeinzen. Ook zij dacht; ‘ik wil ooit nog eens Spaans leren’. Hiervan uit kwam de gedachte om op sticky notes geschreven woorden om zich heen te plakken om zo een start te maken. Gezien zij al eerder maakjeeigenkrant.nl en Russian Roulette (shooter) op de markt bracht, zag zij hier een product in en heeft Stick and Study, met hulp van familie en vrienden, uitgebracht.

Stick and Study is verkrijgbaar in Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Engels. De edities verschillen per taal, maar ‘basis’ en ‘food’ zijn in iedere taal verkrijgbaar. De rest van het assortiment is ‘vakantie’, ‘keuken’, ‘school’, ‘fun’ en ‘technisch’. Voor een editie betaal je €10,95.

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.