Magnetisme is iets magisch en aan kleine kinderen alleen maar uit te leggen door het ze te laten zien en ervaren. Rondom een magneet zit een onzichtbaar magnetisch veld. Dit veld heeft een bepaalde kracht die voorwerpen kan aantrekken. Om kinderen kennis te laten maken met magnetisme ontwierp SmartMax verschillende producten waaronder SmartMax My First Totum. Wij mochten dit toffe speelgoed uittesten met onze jongste van vier jaar.

Net als bij het  reviewen van SmartMax My First Animals had ik meteen de kleine man zijn aandacht, toen ik de doos op tafel zette. Ondanks dat hij misschien qua ontwikkeling iets minder ver is dan andere kinderen van zijn leeftijd, had hij al gauw door wat hij moest doen. Een toren bouwen kan hij namelijk wel…maar het afbreken is natuurlijk ook erg leuk!

Uren speelplezier

Deze set bestaat uit verschillende kleuren blokken met elk een verschillende vorm en structuur. Sommige ‘blokken’ hebben een gezichtje, eentje maakt zelfs geluid en er is nog meer te ontdekken. Alles is gemaakt van stevig materiaal, wat handig is, zeker als een peuter/kleuter ermee speelt. Het magnetisme is leerzaam en het feit dat het allemaal aan elkaar ‘kleeft’ heeft onze jongste al snel in de smiezen.

24 opdrachten

Er zitten opdrachtenkaartjes bij dit leuke speelgoed, zodat je weet welke combinaties er allemaal mogelijk zijn. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal, maar ik berg ze toch altijd eventjes apart op…zou zonde zijn als het allemaal eindigt met een hoop kreukels. Wil je je kind er toch mee laten spelen, dan is het wellicht een optie om de kaartjes eventjes door de lamineermachine te halen.

Stimuleert hand- oogcoördinatie

Dit toffe constructiespeelgoed stimuleert de hand- oogcoördinatie, leert kinderen logisch nadenken en stimuleert ook nog eens de fantasie. Wij zijn fan en pakken het er dan ook regelmatig bij!

Meer informatie vind je hier.

79 thoughts on “SmartMax My First Totum

 1. dit kado vind ik perfekt bij kleinoon quinn passen, hiermee zou ik hem graag willen verrassen

   1. Voor mijn jongens! De jongste vind de magneten aan elkaar doen vast leuk en de oudste kan de kaarten namaken.

 2. Hier zou mijn jongste dochter. Heel blij van worden. Ze is gek op Duplo, haar toren van dozen, en de stapeltoren van Little Dutch. Ook is ze heel nieuwsgierig en wil zij de hele wereld ontdekken!

 3. Ik doe mee voor de 2 kleine jongens van vrienden van ons! Onze eigen zoons hadden ook smartmax en ik vond het super! Dus dat gun ik anderen ook 🙂

 4. ohh leuke actie!!! die staat nog op het wensenlijstje voor verjaardag nr 2!! 🤩🤩🤩
  ik doe dus graag mee voor mn kleine joey!

 5. Lijkt me superleuk om te winnen voor onze zoon Mees (1,5) en dochter Saar (3). Zij bouwen en spelen graag samen!

 6. Heel graag voor ons kleine meisje, ze wordt 5 mei 1 jaar en krijgt natuurlijk een kadootje, maar hoe leuk zou het zijn als we haar hier mee kunnen verrassen als we hopelijk over een tijdje alsnog een feestje met alle familie kunnen vieren.

 7. Dit ken ik helemaal niet. Het ziet er leuk en uitdagend uit. Ik doe graag mee voor mijn nichtje van anderhalf. Ze kan hier dan zeker wat jaartjes van genieten. Eerst fijn ontdekken en later aan de slag met de opdrachtkaartjes.

 8. Ik doe heel graag mee voor onze 2 jongste kinderen 🙂 Ons meisje van net 2 is gek op bouwen/puzzelen merken we, en onze zoon is 6 mei jarig! Kunnen ze er samen mee spelen, Lijkt me super leuk voor de kinderen, magnetisch speelgoed verveelt niet 🙂

 9. Wat een leuke winactie!
  Hier doe ik heel graag aan mee om een klein kindje blij mee te maken.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje.

 10. Onze kinderen houden er van om met dingen te spelen die magnetisch zijn en te kijken wat er mogelijk mee is. Ik vind het ook erg leuk dat er ook opdrachtkaarten bij zitten, zodat ze die kunnen maken als ze toe zijn aan wat extra uitdaging. En het ziet er natuurlijk ook nog leuk een aantrekkelijk uit.

 11. Ik doe heel graag mee. Vind het altijd goed als speelgoed wordt gecombineerd met een leerdoel, zoals de hand / oogcoördinatie.

 12. Dit zou mijn jongste zoon Tyler helemaal geweldig vinden en als hij er dan zat van is kan zijn nog niet geboren broertje er op den duur mee spelen!

 13. Heel graag doe ik mee voor mijn kleindochtertjes waar ik elke week op mag passen zodat ze ook bij oma leuk speelgoed hebben.

 14. Ik zou dit heel graag voor mijn petekindje winnen! Hij is momenteel aan het oefenen met kleuren en vind het heel leuk om te bouwen. Wat zou hij deze totem leuk vinden!! Hij is zo ontzettend leergierig! Knap hoe hij de afgelopen weken thuis zich heeft ontwikkelt, van leren fietsen op zn loopfiets tot kleuren en vormen. Hij is de afgelopen weken zo ontzettend lief geweest en ben zo trots op hem. Zou hem dit graag cadeau doen! ❤

 15. Mijn nichtje is in maart bevallen van een mooi klein meisje, helaas heb ik haar door de Corona nog niet live kunnen bewonderen…. dit zou een mooi kadootje zijn voor als ze wat groter is!

 16. Super leuk voor onze 3 jarige dreumes. Kan ze heerlijk creatief ontdekken, terwijl wij thuis aan het werk zijn!

 17. Ik doe graag mee voor mijn nichtje die 2 jaar wordt. Als kleuterjuf weet ik dat Smartmax echt fantastisch is om mee te spelen, dus ik zou haar graag verrassen met dit leuke cadeautje.

 18. Ahh te leuk voor mijn nichtje die dol is op dieren.. misschien dat mijn broer en schoonzus dan wel tijd hebben om wat thuis te werken in plaats van een nichtje die de hele tijd mee wil kijken op de laptop 😉

 19. Wat zou dit leuk zijn voor ons toekomstige kindje die wij verwachten in oktober! Leuk speelgoed waar hij of zij ook nog wat van leert.

 20. Ja ik doe heel graag mee. Mijn dochters hebben ook een spelletjes van smartgames. Maar mijn zoontje is net te jong voor dat spelletje en dit zal helemaal voor zijn leeftijd zijn! Heeft hij zijn eigen smartgames! Gaaf!

 21. Wat leuk! Ken smartgames al voor de oudste maar nog niet voor de jongste. Extra uitdaging voor onze Tim!

 22. Wat ontzettend leuk, mijn jongste dochter zou hier enorm veel plezier aan beleven!!! En als zij gelukkig is ben ik dat natuurlijk ook 😀

 23. Leuk voor de baby die deze maand geboren gaat worden. Eerst leuk voor op de babykamer en daarna kan hij er heel leuk mee spelen

 24. Ik doe graag mee! mijn kinderen zijn dol op SMartmax, dit setje zou ik aan mijn nichtje geven voor haar 3e verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.