Ik ben er een groot voorstander van, dat kinderen veel lezen. Ze leren er tenslotte een hele hoop van. Dante pakt ook steeds vaker een boek en daar ben ik blij mee. Graag deel ik met jullie de top 10 best verkochte kinderenboeken van dit moment. <bron>

#1 Gruwelijk grappige griezelverhalen
Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die tante met een lintworm van drieëndertig meter in haar buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden! Gruwelijk grappige griezelverhalen is een verrassende bundel vol gruwelijk grappige griezelverhalen, weetjes, versjes en geestigheden. Om vooral NIET te lezen voor het slapengaan! Past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek 2017: griezelen.
Klik op de afbeelding om dit boek te bestellen.

Lees alle reviews over IJzersterke Verhalen – Gruwelijk grappige griezelverhalen

#2 Dadoe
Dadoe, dadoe, dadoe! Opgelet, daar is Dadoe met zijn politie-loopwagen. Met zijn buurmeisje Didi en zijn ondeugende hondje Toby beleeft hij allerlei avonturen. Hij racet door de woonkamer, springt op de trampoline, houdt een superstepwedstrijd en is aan het eind van de dag nog lang niet moe! Jim Bakkum is zanger, acteur en presentator. Kirsten Michel is zangeres, songwriter en vocal coach voor diverse tv-programma’s. Vrolijke, eigentijdse en herkenbare voorleesverhalen met bijpassende liedjes (inclusief karaokeversie) voor kinderen vanaf twee jaar.
Klik op de afbeelding om dit boek te bestellen.

Lees alle reviews over Dadoe

#3 Woezel & Pip – uitdeelboekjes: Hieperdepiep Hoera – De verdwenen taart
Vandaag is Woezel jarig. Daarom is het feest. Terwijl Woezel nog slaapt hangt Pip ballonnen en slingers op met hun vriendjes. Sssst…! De verdwenen taart
Tante Perenboom heeft een taart gebakken. Woezel en Pip spelen verstoppertje terwijl de taart afkoelt. Maar… waar is de taart gebleven?
Klik op de afbeelding om te bestellen.

Lees alle reviews over Woezel & Pip – Woezel & Pip – uitdeelboekjes

#4 #LaatsteVlog
Wat als je offline wilt maar online móét blijven? Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit. Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen? Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…
Klik op de afbeelding om dit boek te bestellen.

Lees alle reviews over #Laatste Vlog

#5 De Kleine Bosatlas 61e editie
De Kleine Bosatlas 61e editie is de schoolatlas voor alle VMBO niveau. De atlas is volledig geactualiseerd en afgestemd op het vmbo aardrijkskunde-onderwijs, inclusief het centraal examen vmbo. Eenvoudige kaartopmaak. Glasheldere structuur. Beeldende pagina’s met fotografie en visuals. Bijzondere kaarten met records, bijzondere feiten en weetjes. Aansprekende onderwerpen, zoals sport en voetbal, evenementen, toeristische attracties, natuurrampen en records. Met topografie oefening.
Klik op de afbeelding om dit boek te bestellen.

Lees alle reviews over De Kleine Bosatlas

#6 Het kleurenmonster
Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven.
Klik op de afbeelding om dit boek te bestellen.

Lees alle reviews over Het kleurenmonster

#7 BFF’s voor even
BFF’s voor even is het elfde deel in de succesvolle meidenserie Dagboek van een muts, geschreven door Rachel Renée Russell. Met in de hoofdrol Nikki Maxwell, blunderkoningin. Nikki mag meedoen aan een schooluitwisseling. Cool, toch? Nou, niet helemaal. Want wie zit er sinds kort op de school waar Nikki een week naartoe gaat? Precies! Aartsvijand MACKENZIE! Nikki kan wel janken. Zal MacKenzie haar de ellendigste week EVER bezorgen of gedraagt ze zich voor één keer?
Klik op de afbeelding om dit boek te bestellen.

Lees alle reviews over Dagboek van een muts 11 – BFF’s voor even

#8 Achtste groepers huilen niet
In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig bedenkt juf Ina vaak erg goede oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek is, kan zelfs juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep 8 leeft mee.
Klik op de afbeelding om dit boek te bestellen.

Lees alle reviews over Achtste groepers huilen niet

#9 KleuterSmoeltjesSchrift
Na twee succesvolle delen van het vrolijke invuldagboek SmoeltjesSchrift, is het tijd voor een kleuter-versie! Vanaf nu kunnen kleuters in dit rijk geïllustreerde boek – met behulp van kleurrijke stickers – kwijt hoe hun dag is geweest en welke emoties zij hebben gevoeld. Daarnaast is er veel ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten. Het KleuterSmoeltjesSchrift zorgt ervoor dat ook kleuters voortaan met een ‘opgeruimd hoofd’ kunnen gaan slapen.
Klik op de afbeelding om dit boek te bestellen.

Lees alle reviews over KleuterSmoeltjesSchrift

#10 De Gorgels
Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…
Klik op de afbeelding om dit boek te bestellen.

Lees alle reviews over De Gorgels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.