Hoe is het toch mogelijk dat Jubelientje 25 jaar moet worden voor ik iets over haar lees, ik schaam mij diep. Aan de andere kant ben ik ook blij want dit meisje zal in ons huis met drie zusjes zorgen voor uren lees- en luisterplezier. Dank je wel Hans Hagen en Philip Hopman dat jullie alle losse Jubelientje boeken (tien!) hebben gebundeld in dikke delen met een mooie nostalgisch geïllustreerde binnenkaft. Juf gaat dit boek in de Kinderboekenweek voorlezen aan de middenbouw en daarna ga ik het weer (samen)lezen met de schoolmeid terwijl haar zusje vast mee wil luisteren met de grappige avonturen van Jubelientje, Dirk-Jan en oma Blootje. Ik heb er alvast van genoten.

Oma wordt 66, en dat viert ze. Zes partijtjes – img_20160912_223051zes keer naar een museum met Jubelientje en Dirk-Jan. Ze zoeken een onzichtbare ridder in het Muiderslot. Ze meten het skelet van een dinosaurus in het Museon. Ze staan in het Spoorwegmuseum onder een locomotief die zo sterk is als duizend paarden… En Jubelientje en Dirk-Jan bouwen zelf Het Wat Heb Je Op Je Hoofd Museum. Ze verzamelen hoeden, helmen, haren… zelfs een herten gewei. Jubelientje stuurt een brief aan de koningin, en ze krijgt nog antwoord ook. Echt waar!

‘Jubelientje en de hoed van oma Blootje’ van Hans Hagen (tekst) & Philip Hopman (illustraties), Querido Kinderboeken 2016, is o.a. hier te koop. Neem ook deel aan de feestelijke ‘Wat heb je op je hoofd’-wedstrijd.

Boek 62/2016

/Lmcmr

One thought on “Kinderboekenweek 2016- ‘Jubelientje en de hoed van oma Blootje’

  1. Toevallig heb ik net voorgelezen in de klas van mijn dochter (een ‘eigen’ Milaboekje). Dit klinkt als een hele leuke serie kinderboekjes (ik ken ze nog niet). Ik ben benieuwd naar de boekjes. Op naar de bibliotheek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.