floorMarjon Hoffman is met haar Floor vaker getipt door de Nederlandse Kinderjury. Dit jaar ook met ‘Floor denkt door!’ en dat Floor dit keer doordenkt is niet raar maar wel waar!

‘De regels van Floor’ heb ik begin van dit jaar samen met dochterlief gelezen. Ze had het boek samen met oma in de bibliotheek uitgezocht. ‘Floor denkt door!’ bevat veertien regels, een per hoofdstuk. Het principe blijft hetzelfde en daar kan eindeloos op voortborduurt worden. Dat vinden wij helemaal niet erg, want iedere regel huisvest wel een grapje of eigenaardigheidje in zich. Regelmatig betrap ik mezelf er op dat ik zit te grinikken.

“Regel 1 Als je heel slecht in dictee bent, mag je best een goed idee bedenken om iets minder fouten te maken”, spreekt direct tot de verbeelding. Voor ik het hoofdstuk ga lezen probeer ik te bedenken wat Floor heeft bedacht. Dat blijkt gaandeweg toch weer heel iets anders te zijn. Wat ik zeer slim vind van Floor, is dat ze voordat haar vriendinnetje komt logeren al op een rijtje heeft wat ze allemaal willen gaan doen. Uiteindelijk blijkt ze per activiteit maar 10 minuten de tijd te hebben en moeten ze noodgedwongen de film versneld bekijken, hilarisch!

‘Floor denkt door’ van Marjon Hoffman met illustraties van Georgien Overwater, Uitgeverij Ploegsma bv 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 99/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.