app3De kleine jongen zit inmiddels in groep 3 en komt iedere dag thuis met een heleboel mooie verhalen. Het gaat allemaal supersnel met het leren van letters en cijfers. Hij kan zelfs al een beetje lezen! Ook rekenen is iets waar ze druk mee bezig zijn in groep 3. Dit is zo nu en dan nog een beetje moeilijk, maar hij heeft er gelukkig geen hekel aan. Ook thuis vind hij het zo nu en dan leuk, om wat extra tijd hier aan te besteden. We gingen aan de slag met “Kids Numbers and Math”. Een leuke en laagdrempelige app, om rekensommetjes te oefenen. 

app2De app is in het Engels, maar dat mag de pret niet drukken. Mijn kleine jongen zit in een fase dat hij continu vraagt, hoe je dingen in het Engels zegt. Ook is het zo, dat de meeste kinderen van zijn leeftijd ook wel kunnen tellen van 1 tot 10, in het Engels.

We begonnen met het tellen van 1 tot 10. Dat ging eigenlijk meteen al goed. Vervolgens mocht de kleine man het aantal bloemen dat in beeld stond tellen en dan het bijbehorende getal aantikken. Ook is er een mogelijkheid om te kijken wat het grootste én het kleinste getal is. Simpele rekensommetjes zijn na het herkennen van de getallen een logisch gevolg. We beginnen met de ..+.. sommen en gaan vervolgens door met de ..-.. sommen.  De + sommen lijken voor mijn kleine man makkelijker te zijn dan de – sommen, maar alles valt te leren natuurlijk. Wat voor hem nog even te lastig was, waren de ..+..-..= sommen. Wat wel meteen goed ging, was het soort memory-spel dat verwerkt is in de app. Deze is dan ook veelvuldig gedaan!

app1De app is kleurrijk, door de leuke bloemen, vruchten en luchtballonnen die er in voor komen. Voor een beginnende groep-3-er vind ik hem zo nu en dan wel wat lastig, maar oefening baart kunst uiteraard! We gaan gewoon nog even door, komt goed!

Wil je ook aan de slag met deze leuke app? Je kunt hem downloaden voor Android toestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.