kp1Als je het Babyplakboek helemaal vol hebt met baby’s eerste jaar, weet je niet goed waar je dan met je herinneringen heen moet. In een gewoon plakboek, op je computer? De opvolger van het Babyplakboek, het Kinderjarenplakboek, biedt ruimte voor het vastleggen van het leven van je kind van 2 tot en met 12 jaar!

Toen ik hoorde dat ik het Kinderjarenplakboek mocht recenseren, was ik blij! Ik hou van (foto) boeken bij houden, zeker als daarin mijn kleine vent centraal staat. Een boek vol mooie herinneringen, is een leuke terugblik voor later.

kp4Het bijzondere aan het Kinderjarenplakboek is, dat het doorloopt tot 12 jaar. Waar de meeste boeken al stoppen bij 1 jaar (of een opvolger hebben), kun je met het Kinderjarenplakboek dus letterlijk jaren vooruit.

In dit Kinderjarenboek komen alle bijzondere momenten voor, die je tegenkomt als je kindje tussen de 2 en 12 jaar is. Je kunt er foto’s in plakken, mooie anekdotes in schrijven en er is zelfs een pagina, waar je je bevallingsverhaal op kunt schrijven.

Ook wanneer de eerste tandjes doorkwamen, welke groente jouw kindje het kp2lekkerste vond of wanneer het voor de eerste keer uit logeren ging kun je allemaal invullen. De eerste basisschool-dag van je kindje is natuurlijk ook een mijlpaal, vandaar dat je ook daar een mooi verslag (inclusief foto) van kunt maken.

Bij elke leeftijd, is een pagina toegevoegd, waarop je de emoties van je kindje kunt opschrijven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan emoties zoals; boos zijn, blij zijn en verdrietig zijn. Het interessante van deze pagina’s is dat je daar dus kunt invullen op welke manier jouw kindje op de betreffende leeftijd omging met zijn/haar emoties. Je creëert op deze manier dus een mooi naslagwerk voor later.

kp3Achter in het Kinderjarenboek zitten leuke en vrolijke stickers die je erbij kunt plakken om het nog mooier te maken. Het is een ontzettend leuk boek met de mooiste en dierbaarste herinneringen voor later! Ik ben er enorm blij mee!!

Auteur: Gerard Janssen
Illustrator: Caroline Ellerbeck
Formaat: 297 x 210
Bindwijze: Paperback softcover met flappen en stickers

Je kunt het boek hier bestellen!

/Sam

One thought on “Recensie: Kinderjarenplakboek

  1. Klinkt heel leuk! Ik vind het alleen lastig om alles bij te houden. Maar wat ik wel heel leuk vind om aan de hand van zo’n boek terug te blikken! Thanks voor de tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.