Een kindvriendelijk lampje zonder snoer. Dat is het eerste wat in me opkomt als ik Rabbit de kikker nachtlamp in mijn handen heb. Rabbit is te gebruiken als knuffel, en terwijl de kinderen heerlijk aan de knuffelen zijn met Rabbit kan het lampje in het stopcontact opgeladen worden. In het lampje zit een fotocel. Een beknopte uitleg over een fotocel: een fotocel is een elektronenbuis voor stralingsdetectie, door lichtinval worden licht elektronen vrijgemaakt en deze zorgen ervoor dat het lampje gaat branden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Rabbit de kikker wordt vol liefde in ontvangst genomen door de 6 jarige, die het ontzettend eng vind om in het donker te gaan slapen. De lamp van de overloop stond eerst aan maar dat hield de 4, 8, en 10 jarige weer wakker. Dit was dus ook de reden waarom ik op zoek ging naar een leuk lampje. Dat daar een knuffel bij zat was een schot in de roos.
De lamp wordt de komende 5 uur opgeladen in het stopcontact. De pootjes zijn iets lastig in het stopcontact te duwen, deze staan iets naar binnen toe. Even goed doorduwen en hij zit erin. Zelf denk ik dat dit een beveiliging is voor kinderen, aangezien ik geen gekke dingen verder bij het lampje kan vinden zoals scheurtjes.

file_name_188Nadat de lamp 5 uur is opgeladen en het intussen bedtijd is, wordt de knuffel in de kast geplaatst. Hier kan mijn zoontje terwijl hij in zijn bed ligt goed naar kijken. Het lampje gaat in het speciale houdertje welke Rabbit de kikker “vast” heeft en zo kan hij, zonder angst, heerlijk slapen. Bovendien worden zo de andere kinderen niet gestoord en kunnen ook ze heerlijk slapen.

Aangezien het lampje geen snoer heeft zijn de knuffel en het lampje overal mee naar toe te nemen. Dit heeft een groot voordeel bij een logeerpartij. En uiteraard kan er zo ook nog eens heerlijk geknuffeld worden zonder kans op verstikkingsgevaar. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Over Dushi
Dushi komt uit het Papiamento en betekent letterlijk ‘schatje’. Op Curaçao hebben veel kinderen de bijnaam Dushi. Het staat voor alles wat lief, mooi en fijn is. Dat is precies wat Dushi wil: de wereld een beetje vrolijker en vriendelijker maken.

Over Flo en zo
Rabbit is de kikker die na elke zin ‘Rabbit’ zegt, vandaar zijn naam. Chick is het kippetje, de naam zegt het zelf al. Dunk is het eendje en waggelen is helemaal zijn ding en dan hebben we het laatste vriendje nog. En dat is Flo, Flo stroomt graag met het water mee en problemen kent ze niet, want er zijn overal oplossingen voor.

Op de site kun je nog meer informatie vinden over Flo en zo en over Dushi. Rabbit de kikker lamp is te bestellen via: http://www.dushi.com/speelgoed-17/speelgoed/nachtlampje/rabbit-nachtlamp.html

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.