Uitgeverij Kluitman maakte voor het Ronald McDonald Kinderfonds Het grote familie voorleesboek. In het boek staan verhalen, geschreven door onder anderen Yvon Jaspers, Jesse Drent, Klaas van Kruistum en Jacco Eltingh. Een heerlijk boek om samen even weg te dromen en exclusief verkrijgbaar via Wehkamp.

VOORLEESBOEK
Om als ouder(s) en kind even samen weg te kunnen dromen en niet te denken aan ziek zijn, heeft Kluitman in opdracht van McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds Het grote familie voorleesboek gemaakt. Het boek bestaat uit negen droomverhalen, bedacht door de populaire band MainStreet, tv-kok Hugo Kennis, kinderpopster Dirk Scheele, actrice en presentatrice Yvonne Coldeweijer, zangeres Tyra Wiertz, paardenman in hart en nieren Jesse Drent en presentatrice Yvon Jaspers. Kluitman-marketeer Otto Wollring: ‘Het is een fraai boek geworden met heerlijke voorleesverhalen. Ook de Kluitman-illustratoren als ivan & ilia, Melanie Broekhoven, Natascha Stenvert, Ina Hallemans, Ann De Bode, Saskia Halfmouw en Stephan Timmers hebben prachtig werk geleverd. De volledige opbrengst van Het grote familie voorleesboek gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds, zodat het fonds nog meer gezinnen dicht bij elkaar kan brengen op momenten dat zij het hard nodig hebben.’

DOCUMENTAIRE
Op internet is er een korte documentaire te zien, waarin een familie wordt gevolgd, die ruim negen maanden in het Ronald McDonald Huis in Leiden heeft gewoond. De documentaire is gemaakt vanuit het perspectief van Cato, het zusje van de zieke Jort, en laat zien hoe het voor haar is om in het Ronald McDonald Huis te verblijven. In de slotscène komt de familie samen en leest mama voor uit Het grote familie voorleesboek.

Het grote familie voorleesboek (€ 10,-) is exclusief verkrijgbaar via wehkamp.nl.

#evensamenwegdromen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.