Als het aan mijn kleine man ligt, eten we elke dag broccoli! Op zich wel fijn dat hij deze groente zo lekker vindt, maar over het algemeen wil hij helaas al het andere dat ik maak niet zo heel graag opeten. Het is weleens erger geweest; hij wilde toen eigenlijk alleen maar brood eten en de “warme prak” liet hij liever gewoon staan!

Uitgeverij Abimo heeft pasgeleden een fantastisch kookboek uitgebracht voor kinderen: Grote recepten voor kleine chefs!

Het leuke aan dit boek is, dat er recepten in staan die je normaal gesproken niet zo snel zou maken. Misschien komt dit omdat het een Vlaams boek is en dat er dus met hele andere groenten gekookt wordt dan dat je als gemiddelde Nederlander zou doen. Hoe dan ook, erg interessant én vooral gezond.

Met relatief eenvoudige en een beperkt aantal ingrediënten gaan kinderen in de keuken aan de slag. Stap voor stap worden de recepten uitgelegd, en bovendien geïllustreerd met grappige illustraties. Door deze illustraties is het duidelijk voor de kinderen wat ze moeten doen.

In Grote recepten voor kleine chefs staan de recepten ingedeeld per seizoen. In ieder seizoen loop je door de maanden heen, waarbij je met de ingrediënten van dat seizoen aan de slag gaat. Zo weet je ook echt dat de ingrediënten echt vers zijn – hoewel je voor sommige ingrediënten hier in Nederland toch echt op zoek moet gaan. Het is ook als volwassene trouwens een leuk boek om uit de slag te gaan: met een paar ingrediënten zet je de lekkerste gerechten op tafel. Leuk om bij speciale gelegenheden een keertje niet de gourmet-set uit de kelder te halen, maar iets op tafel te zetten dat niet iedereen kent.

Achter in het boek vind je een aantal basisrecepten, zoals pizzadeeg, hamburgerbroodjes, kruimeldeeg, tortilla’s, en nog een heleboel meer. In dit boek vind je meer dan 70 grote recepten voor kleine chefs (en hun ouders).

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.