In samenwerking met culinair schrijver en vader Samuel Levie brengt Mercis Publishing een vervolg op het succesvolle nijntje lees- en kookboek eten met nijntje uit. In het nieuwe boek, trakteren met nijntje, staan twee feestelijke nijntje-verhalen voor de allerkleinsten en twintig lekkere, gezonde(re) traktaties voor de hele familie.

de recepten

De twintig recepten in trakteren met nijntje zijn ideaal voor ouders die op zoek zijn naar eenvoudige, feestelijke én gezonde(re) traktaties. Lekker om uit te delen op de kinderopvang of op school én om thuis een spetterend verjaarspartijtje mee te vieren. In het merendeel van de recepten vormen groenten en fruit de basis en er is zoveel mogelijk gewerkt met gezonde(re) ingrediënten. Niet alle recepten zijn suikervrij, maar het is tenslotte feest en dan mag er heus af en toe ook gesnoept worden. Culinair schrijver Samuel Levie deelt een aantal van zijn favoriete taarten en pakt uit met zoete en hartige traktaties zoals wortelbroodjes, abrikozentoffees, mango-kokospakketjes en bananenijsjes.

de verhalen

In twee verhalen zien we hoe nijntje haar verjaardag viert. Ze gaat trakteren op school en thuis komen al haar vriendjes langs voor een feestje. Knorretje en betje bakken speciaal voor nijntje een taart!

over Samuel Levie

Samuel Levie stond tien jaar lang als chef-kok achter de pannen en is nu onder andere columnist bij Het Parool, worstenmaker bij Brandt & Levie en schrijver van de kookboeken eten met nijntje (genomineerd voor Het Gouden Kookboek 2019) en We Eten Thuis. Hij is oprichter van het Slow Food Youth Network, dat zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem, en medeoprichter van Food Cabinet. Dankzij zijn duurzame initiatieven stond Samuel in de Food100 (2020 en 2017) en in de Trouw Duurzame 100 (2016). Dit jaar richtte hij Support Your Locals op, om lokale producenten in Amsterdam te ondersteunen in de corona-crisis.

trakteren met nijntje
ISBN 978-90-5647-862-9
Meer informatie vind je hier.

Het boek eten met nijntje (derde druk) is ook nog steeds verkrijgbaar (ISBN 978-90-5647-814-8).

71 gedachten over “trakteren met nijntje – Dick Bruna & Samuel Levie

   1. Oh wat leuk! Ons meisje word 6 november 4 jaar. En hoe leuk is het om een traktatie samen met haar te maken uit dit boek.

    Ps: ze is dol op Nijntje (nog altijd 😍)

 1. Net als de speelboom zou dit ook een leuk kado zijn voor mijn zwangere Hema collega Mariska. Ze heeft al twee kinderen, waarvan de jongste net op school zit. Nog veel tractatie jaren te gaan dus voor haar! Het ideale boekje lijkt mij zo.

 2. Dat prachtige boek zou ik graag winnen voor ons zoontje Valentijn. Vanaf de geboorte hebben wij alles van Nijntje, zoals de boxmobiel, het speelkleed en zijn knuffels. Zelf houd ik erg van koken en bakken, dus als hij daarin het plezier en talent heeft van zijn moeder, dan komt het boek goed van pas!

 3. Geweldig voor mijn tweejarige kleinzoon die zo dol is op Nijntje en zijn derde verjaardag niet zal kunnen vieren! Er mag niemand komen omdat zijn ouders in de zorg werken en bang zijn voor besmettingen! Best verdrietig omdat de
  verjaardag van zijn zusje ook al niet is gevierd!

 4. Nijntje the best! Ik heb een pasgeboren zoontje en wil dit boek graag met hem lezen en natuurlijk de recepten uitproberen! Zijn eerste kookboek, hoe gaaf!

 5. Ik heb het boek ingekeken bij de boekhandel. Een verrassend dikke uitgave met heerlijke recepten! Ik loot graag mee want wij zijn fans van Nijntje en lekker eten!

 6. Super leuk, ik bak heel graag samen met de kleinkinderen. Dit boekje is vast een geweldige inspiratiebron voor nieuwe baksels 🙂

 7. Tot nu toe hebben we bij ons zoons altijd gezonde traktaties getrakteerd, maar onze inspiratie houdt langzaam op. Dit zou dus ideaal zijn. De nijntje boeken blijven altijd populair en herkenbaar voor de kinderen. Ik blijf het ook leuk vinden om ze te lezen.

 8. Mijn dochter vind het ontzettend leuk om te helpen in de keuken, dus ik ben altijd op zoek naar recepten waarbij ze zoveel mogelijk kan helpen. Dit boek zou ons beide heel gelukkig maken! 🙂

 9. Superleuk boekje voor onze kleinkinderen én Nijntje fans waar we kunnen uit vertellen en samen creatief kunnen zijn met het maken van leuke, lekkere traktaties. Ze vinden het zo leuk om samen te kokkerellen met oma en opa.

 10. Ik doe graag mee voor ons zoontje, hij is namelijk dol op Nijntje en mama helpen in de keuken vindt meneer helemaal te gek.
  Vooral als hij mag helpen met koken 🙂

 11. Als mijn kleindochters ergens helemaal weg van zijn dan zijn het wel Nijntje boeken. Blijer ga je ze niet krijgen. En oma vindt ze ook heel leuk! 😉

 12. Met dit geweldige Nijntje-boek
  hoef ik niet meer naar lekkere, gezonde en creatieve recepten voor de kinderen op zoek.
  Dan worden wij echt in het zonnetje gezet
  en beleven wij veel smulpret!

 13. Mijn dochter van 3 vind het super leuk om me te helpen in de keuken. Hoe leuk is het als ze smaen met mama en nijntje haar eigen traktatie kan maken wanneer ze naar de basisschool gaat 🥰

 14. Oww trakteren gaan onze tweeling voor het eerst over 2 weken doen voor hun verjaardag( heb helaas weinig inspiratie😬) en ze zijn ook nog eens groot Nijntje fan😍😍

 15. Ik maak graag kans op deze prijs voor mijn kinderen en mijn neefjes. Ik vind deze kookboeken erg mooi gemaakt en op een leuke manier, zodat het voor kinderen aantrekkelijk is.

 16. Heel leuk, het ideale boekje voor mijn dochtertje dat dol is op Nijntje, maar ook op helpen in de keuken. Dan heeft ze haar eigen kookboekje, waaruit we lekkers kunnen maken.

 17. Mijn dochtertje is binnenkort jarig. Ze zal op de PSZ wel mogen trakteren maar alleen wat voorverpakt is. Dus die lekkere hapje uit het boekje worden het niet. Die kunnen we dan thuis wel maken.

 18. Mooi bedacht concept, nijntje voor jong en oud samen!
  Hoe leuk is het om samen met mijn kleinkind wat gerechten klaar te maken 🤗🍝

 19. Heel leuk voor een vriendin met tweeling. Ze houdt erg van koken, dus dit boekje lijkt me perfect! Van origine is ze Engels, dus met Nijntje vijzelt ze mooi haar Nederlands op ;)!

 20. Ik ben dol op Nijntje en probeer altijd de wat gezondere maar toch leuke traktaties uit te zoeken. Ik maak graag kans op dit boek!

 21. Wij (drie smulpaapjes en Nijntje fans) houden van eten. En van de leuke Dick Bruna avonturen niet te vergeten. Deze combi klinkt fantastisch en ik stroop mijn mouwen vast op. Samen koken en proeven vinden we top!! Roeren met een lepel, beleggen, mixen & kneden. Genieten we van, is dat genoeg reden? Om kans te maken op dit verrukkelijke exemplaar… Hoop dat we gekozen worden als gelukkige winnaar 😀

 22. Mijn dochter wordt bijna 3 jaar en krijgt een heus nijntjesfeest, aangezien ze daar grote fan van is. Dit boek zou dus echt héél welkom zijn tegen dan! 😍😁

 23. Wij zagen net het boekje voorbij komen in de ouders van nu. Mijn zoontje werd helemaal wild van de bananenijsjes. Wij zouden heel graag dit boekje willen winnen!

 24. Het is niet alleen handig voor verjaardagen. Mijn zoontje is een slechte eter. En dit lijkt op een soort van kookboek en wat is leuker dan met je kind in de keuken te staan geïnspireerd door Nijntje. Miss gaat ie daardoor beter eten. Ik doe zeker mee.

 25. Gaaf 🤩 Ik ben dol op originele, leuke, creatieve traktaties. Nu ik 4 kinderen heb en al heel wat feestjes gevierd is nieuwe inspiratie welkom. Wij zouden dus heel blij worden van dit boek!

 26. Wat een leuk boek! Mijn dochter van bijna twee is een lastige eter maar gek op Nijntje. Wie weet kan haar lievelingskonijntje haar over de streep trekken om eindelijk eens wat groente te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.