9200000040653468Mieren leven in kolonies, in deze kolonies zijn verschillende klassen. Elke klasse heeft zijn eigen taak: de soldaten beschermen de groep, de werkers verzamelen eten, bouwen huizen en zorgen voor de baby’s en de koninginnen leggen de eitjes. Eerder zagen we al eens de mierenboerderij voorbij komen. Hier kun je goed zien hoe een mier zijn huis maakt. In het boek “Van bijenflat tot vogelvilla!” kun je een fantastische aanvulling lezen.

Niet alleen mieren komen voor in dit boek. Zoals de titel doet vermoeden wordt er heel veel besproken. in dit boek komen maar liefst 13 heel speciale ‘dierwoningen’ aan bod. De pagina’s in dit boek zijn uitklapbaar en geven veel informatie over het dier en zijn leefomgeving. Ook erg leuk op de pagina van het dier staat de handtekening van het desbetreffend beestje.

De honingbij, Afrikaanse boomkikker, Spin, Witte ooievaar alsook een Chimpansee zijn enkele voorbeelden van dieren die in het boek besproken worden. Zo kun je lezen welke vijanden ze hebben, waar hun leefomgeving is, het gedrag, hoe groot ze worden, en hoeveel ze wegen. Bovendien is er in het midden van de pagina een illustratie zichtbaar van zijn “woning”. En ook zeer interessant en leerzaam is de uitleg hoe het huis gebouwd is.

Zowel voor jong als oud is dit boek uiterst geschikt. De tekeningen laten duidelijk zienvan-bijenflat-tot-vogelvilla om welk dier het gaat, hoe er gebouwd wordt en welke materialen nodig zijn. Leuk en uitdagend is om daarna zelf op pad te gaan en te kijken of je bijvoorbeeld een stevige tak kunt vinden waar je aan kan hangen en toch beschut bent door de bladeren.
Mocht het je gelukt zijn, vinden wij het natuurlijk leuk om daarvan foto’s te zien!

Van bijenflat tot vogelvilla
ISBN: 9789021559285
Auteur: Julio Antonio Blasco, Daniel Nassar
Illustrator: Julio Antonio Blasco
Vertaald door: Dagmar Jeurissen
Uitgever: Kosmos

[bol_product_links block_id=”bol_559eb6cd63e32_selected-products” products=”9200000040653468″ name=”van bijenflat tot vogelvilla” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.