56e1103c69bd15.36184745De vierde verjaardag is anders voor Loetjoe dan zijn eerdere verjaardagen. Hij moet morgen namelijk naar school. Dan kan hij niet meer met zijn vrienden spelen bovendien is school een plek die hij nog niet kent. Hij krijgt een raar gevoel in zijn buik door de spanning.
Loetjoe wordt door zijn moeder naar school gebracht, hij zwaait net zolang naar zijn moeder tot hij haar niet meer ziet. Omdat Loetjoe zo’n vervelend gevoel in zijn buik heeft voor hij de klas in moet, sluipt hij zachtjes weg. Loetjoe loopt door de gangen van de school en uiteindelijk komt hij uit bij het schoolplein. Hier ziet hij allemaal lachende en spelende kinderen. Ineens weet hij wat hij moet doen en vol trots gaat hij zijn eigen klas binnen.
Eenmaal in de klas heeft Loetjoe het reuze naar zijn zin, de dag ging dan ook snel om en voor hij het weet kan hij met zijn vrienden thuis spelen en vertellen over alle gebeurtenissen op school. ‘s Avonds verteld hij de gebeurtenissen ook aan zijn ouders. Na het eten gaat Loetjoe snel naar bed, na zo’n intensieve dag is hij toch wel erg moe geworden. Denkend aan morgen valt hij in een diepe slaap…

Het meeste bijzondere aan dit boek zijn toch wel de 12 acrylverfschilderijen waaraan
kunstenares Roxanne Monsanto meer dan een jaar werkte. Het eilandenrijk Senang siert de binnenkant van het omslag als topografische kaart. Mijn kinderen kijken bij elke pagina de ogen uit het hoofd naar alle gebeurtenissen op de illustraties. De teksten maken er een mooi verhaal van waarin ze zichzelf ook kunnen herkennen. Het boek leest zich makkelijk weg, maar mocht je het verhaal intussen zo vaak gelezen hebben is het ook een uitermate geschikt boek om aan de kinderen te geven zodat zij een verhaal kunnen vertellen aan de hand van de illustraties. Bovendien levert dit laatste ook verrassend leuke resultaten.

Het is feest want Loetjoe wordt vier jaar.
Toch heeft hij geen zin in taart.
Hij heeft een beetje last van zijn buik,
want morgen moet hij ergens heen.
Naar een plek waar hij nog nooit is geweest.
En waar hij niemand kent.
Loetjoe gaat morgen voor het eerst naar school.
[bol_product_links block_id=”bol_5728a375494a5_selected-products” products=”9200000057032272″ name=”Loetjoeboek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.