nl-01Wat een geluk! wij mochten twee boeken testen, een meisjes variant voor de jongste dochter een een jongens variant voor de jongste zoon. Op de website van lostmy.name wijst het zich eigenlijk helemaal vanzelf. Je typt de naam van de begunstigde in en vervolgens kies je het geslacht.Vervolgens klik je op volgende en kun je desgewenst de taal aanpassen, hier zijn meerdere opties kiesbaar. De verzending is wereldwijd(!) gratis.

Zodra je de naam, het geslacht en de taal hebt ingevoerd kun je het boek inkijken. Wij zijn nu al blij en klikken op bestellen bij een tweede boek krijg je automatisch korting aangeboden en dus maken we nog een boek. Zodoende kwamen we op de meisjes en jongens variant uit. Nadat alle gegevens ingevoerd zijn en de betaling in orde is gemaakt krijg ik een mail dat het boek in behandeling is. Eventueel zou ik het boek nog aan kunnen passen, maar hier hebben we geen gebruik van gemaakt.

Vervolgens wordt het boek verstuurd, ook hiervan kreeg ik een hele leuke mail. AlleenSAMSUNG CAMERA PICTURES dat zou al een reden zijn om meer bij lostmy.name te bestellen. En twee dagen later levert de postbode een pakje af met daarin de twee boeken. Uiteraard moeten de boeken gelijk gelezen worden dus we schuiven even met de middag planning en zijn ontzettend blij dat het regent buiten zodat we een extra excuus hebben om op de bank te ploffen en te lezen.

David Cadji-Newby kreeg het idee om een boek te schrijven. Hij is begonnen met een Engelse versie, om het boek in andere talen te krijgen zijn er vertalers ingezet. Voor elke taal zijn er meerdere vertalers ingezet zodat de beste vertaler uitgekozen kon worden. In Nederland is voor de versie van  Sandra C. Hessels gekozen.
De vertaling was nogal een uitdaging aangezien de letters per land kunnen verschillen en elke letter zijn eigen stukje heeft. U kunt zich voorstellen dat dit enorm veel werk achter de schermen is geweest. Bovendien zijn de letters van een dier in de talen ook nl-07nog eens anders, kortom het was een heel puzzelwerk. Nadat het zover was kwam de volgende uitdaging aan: Hoe maak je een website die voldoet aan de eisen om dit in elkaar te zetten. Wederom ging een team aan de slag en het resultaat is te bewonderen op https://www.lostmy.name

Het boek is gemaakt van stevig papier, de kaft is nog iets harder.
De inleiding is op naam gemaakt, vervolgens duik je het verhaal in. Het verhaal gaat over een jongen/meisje dat uit bed komt en haar naam kwijt is. Door de bladzijdes heen wordt er op zoek gegaan naar de naam. Allemaal letters kom je tegen die in de naam van de hoofdpersoon zitten. En uiteindelijk sluit het boek met de gevonden naam.
Mijn kinderen vonden het ontzettend leuk, de jongste die nog niet kan lezen en schrijven herkent wel de letters uit haar naam. Zoonlief kan al schrijven en een beetje lezen en vond het ook maar wat leuk om zijn eigen naam en letters te herkennen. EeSAMSUNG CAMERA PICTURESn schot in de roos en we zitten al klaar voor een leuk vervolg. Ook leuk: Wij mogen een boek weggeven!

Wat moet je doen om kans te maken op een Lostmy.name boek naar eigen ontwerp:

 • laat hieronder een reactie achter voorzien van voor en achternaam
 • voorzie het bericht van een e-mail adres
 • laat weten voor wie je het boek wilt maken: Jongen/Meisje en naam. (tip neem een kijkje op de website van lostmy.name)
 • Laat minimaal 3 reacties achter bij andere reviews om je winkans te verhogen
 • Deze actie is inmiddels afgelopen!

nl-03Meer informatie vind je op https://www.lostmy.name

/Miranda Young

30 thoughts on “lostmy.name: Wat een pech, mijn naam is weg! + winactie

 1. Wauw wat een fantastisch boek! Ik zou m graag winnen voor m’n dochter Julia die op 8 augustus 3 jaar wordt.

 2. Dit lijkt me een geweldig cadeau voor mijn zoon Mike die na de vakantie naar groep 3 gaat. Hij is al druk bezig met leren lezen en vind boeken reuze interessant.

 3. Aaah wat leuk..! Zou het wel willen winnen voor mein kleine vriendinnetje Lizelotte. Zij wordt 3 in Augustus..

 4. Sorry, nu met achternaam erbij vermeld!

  Ik win dit boek heel graag voor mijn neefje Chris,
  een peuter die heel dol op boeken lezen is!
  Elke keer dat ik bij hem ga babysitten,
  pakt hij al een voorleesboek, voordat ik kan gaan zitten!
  Met dit boek, waarin hij zelf de hoofdrol spelen mag,
  kom ik als zijn tante heel goed voor de dag!
  Een prachtcadeau voor die lieve kleine guit,
  dat lezen wij dan keer op keer van voor naar achter uit!

 5. Wat leuk! Voor mijn zoon Willem van 4 jaar. Hij is druk doende met letters en cijfers en zijn naam hoort daar natuurlijk ook bij!

 6. Mijn zoontje Lars is gek op boekjes. We lezen iedere dag een poosje. Ik denk dat hij deze ook helemaal geweldig zal vinden!

 7. o WAUW dit lijkt me een fantastisch boek. Mijn dochtertje LOUIZA heeft niet liever dan dat ik boeken voorlees.
  Dus heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel graag eentje voor haar..

 8. Ik wil graag een boek maken voor mijn zoon Jonathan zodat hij beter zijn letters leert, en dat doet hij zo op een speelse manier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.