robotJames Patterson, bekend van de serie Schattenjagers, is er wederom in geslaagd een uniek verhaal op papier te zetten. Alleen de titel spreekt al tot de verbeelding. Nog voor het boek begint verbazing alom over al die robots die er bij Sammy wonen. Welkom in mijn robothuis! Zoals meneer Glans die het vuil bestrijd en Blitzen, ex- robotsporter, nu aggressieve grasmaaier. Maar wie is nu zijn broer de robot?

Sammy’s vader is striptekenaar, zijn moeder ontwerpt robots en hij heeft een zusje Maddie. Tot zover nog niets vreemds aan de horizon. Nou ja, Maddie gaat niet naar school, omdat ze een imuunziekte heeft en de dag breekt aan dat Sammy een robot mee naar school krijgt. Deze robot is nogal een nerd en heet E. Sammy wordt ermee gepest, maar de robot moet mee naar school. Zijn moeder wil niet vertellen waarom, maar er schijnt een zeer goede reden voor te zijn. “Zie E. maar als je broer!” De E. van Eihoofd?, Einstein Junior? of “ERROR” volgens Sammy. E. gaat steeds beter praten, wordt steeds populairder en steeds cooler. Jammer dat Sammy ruzie met hem heeft gemaakt. Dan raakt E. kwijt, is weggelopen of zelfs ontvoerd? Langzamerhand komt de waarheid boven tafel, maar niet zonder slag of stoot. Maak je maar op voor een avontuur vol machines, robots en vriendschap.

‘Mijn broer de robot’ van James Patterson en Chris Grabenstein, vertaald door Machteld Kruijssen met tekeningen van Juliana Neufeld, Clavis Uitgeverij 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 119/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.