sinterklaas1Op onze planner staat er al een dikke streep onder: De Intocht van Sinterklaas op 14 november. Vol verwachting klopt ons hart…en de sjaals + dikke truien liggen al klaar. Want eerlijk, het is áltijd ver-schrik-kelijk koud, als de Sint voet aan wal zet in ons Kikkerlandje! Wij kijken ieder jaar eerst de intocht op televisie (met warme chocolademelk en pepernoten natuurlijk) en in de middag gaan we altijd het centrum in. Omdat de Sint een oude man is, duurt het altijd een hele tijd voor dat hij uiteindelijk is, waar hij moet zijn, dus al met al staan we wel een aantal uurtjes te klappertanden!

De intocht van Sinterklaas is sinds 1952 een jaarlijks evenement waarbij Sinterklaas aankomt in Nederland. Dit evenement is het officiële sein voor kinderen dat ze vanaf dat moment hun schoen mogen zetten.

Dergelijke intochten worden in vele Nederlandse plaatsen gehouden. Waar mogelijk komt Sinterklaas meestal per stoomboot aan, elders arriveert hij op andere manieren, zoals per trein, auto, per helikopter of per bakfiets.

Sinds 1952 is er een landelijke intocht van Sinterklaas die live wordt uitgezonden op de nationale televisie. De locatie van de landelijke intocht wordt jaarlijks rond de maand mei bekendgemaakt.

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Meppel. Op zaterdag 14 november meert de goedheiligman aan bij de burgemeester Jan Westmaas. Alle kinderen in Meppel kunnen de Sint welkom heten tijdens de nationale intocht.

sinterklaas2De NTR doet verslag van de intocht in de speciale – extra lange – aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint zaterdag 14 november om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal [email protected] en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. De centrale presentatie wordt verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Ze wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal.

Wil jij weten, waar bij jou in de buurt de Sint langskomt? Neem snel een kijkje op deze website!

Gaan jullie ieder jaar naar de intocht van Sinterklaas? Of kijken jullie liever naar de intocht op televisie?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.