grufUitgeverij Lemniscaat stuurt een persbericht en schrijft dat ze al zes boeken van de Gruffalo uitgeven. Ideaal voor alle jonge lezertjes die graag de wereld om zich heen verkennen en ontdekken. Maar kan iemand mij het succes van de Gruffalo verklaren?

Wij krijgen de 15e (!) druk van ‘de Gruffalo’ opgestuurd en “Die ken ik van televisie”, zegt de schoolmeid. Ik lees voor en de meisjes luisteren ademloos naar het verhaal van de muis, die iedereen te slim af is en alle dreiging van zijn natuurlijke vijanden weet af te wenden. Ze hebben niet eerder zo aan mijn lippen gehangen en ik hoor hun hartjes bonzen. Ze vermannen zichzelf en besluiten met een zucht dat de Gruffalo ondanks zijn verschijning niet eng is.

Ik heb er geen woorden voor, het is zo bijzonder. Ik kan het ook niet verklaren. De Gruffalo heeft veel fans merk ik wanneer ik het berichtje plaats dat ik het boek mag recenseren. Ik neem een kijkje op de site en kijk mijn ogen uit. Dan te bedenken dat ik al in 1999 kennis had kunnen maken met de Gruffalo, laat ik ook maar een zucht. We leven in het nu en we gaan er NU van genieten!

‘De Gruffalo’ van Julia Donaldson (tekst) & Axel Scheffler (illustraties) is vertaald door L. M. Niskos, Uitgeverij Lemniscaat 15e druk 2015, is o.a. hier te koop:[bol_product_links block_id=”bol_56370ee19aa2d_selected-products” products=”666835376″ name=”gruf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boek 120/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.