dream1Dream4Kids introduceert lespakket
Traumatische gebeurtenissen zijn niet hetzelfde als alledaags verdriet

Een op de drie kinderen krijgt te maken met een traumatische gebeurtenis. Vaak wordt hier niet of nauwelijks over gesproken en blijft dit alleen bespreekbaar binnen de privékringen. Stichting Dream4Kids.nl wil begrip en (h)erkenning voor kinderen met een trauma en introduceert digitale lespakketten voor basisscholen.

Met het lespakket wil Dream4Kids aan de hand van opdrachten, film- en/of verhaalfragmenten kinderen leren gevoelens en emoties te herkennen en benoemen. Basisscholieren maken kennis met het begrip trauma en leren wat dit kan betekenen in het leven van een vriendje, klasgenootje of buurkind.

Nieuwe start
Met het digitale lespakket wil Dream4Kids niet zozeer de nadruk leggen op de heftige kant van een trauma. De visie van de stichting staat juist voor een nieuwe start, de dromen en de toekomst van kinderen die met een dergelijke traumatische ervaring te maken hebben gehad. Dit komt terug in het lespakket door dieper in te gaan op positieve aspecten, zoals manieren waarop je elkaar blij kunt maken en wat je voor een ander kunt betekenen.

“Wij zijn erg verheugd met de introductie van het lespakket voor basisscholieren. Op deze manier kunnen we leerlingen stap voor stap meenemen in de wereld van Dream4Kids. Aan het eind van het lespakket kan een school de handen ineenslaan en acties opzetten om geld in te zamelen voor de stichting. Door bijvoorbeeld een droomloop te organiseren kan een school de droom van een kind met een traumatische ervaring laten verwezenlijken”, aldus Heidi Bunicich, algemeen directeur van Dream4Kids.

dream1Het digitale lespakket inclusief actieplan is gratis voor basisscholen en leerlingen en verkrijgbaar in verschillende versies voor de onder-, midden- en bovenbouw. Het lespakket kan aangevraagd worden via info@dream4kids.nl of door telefonisch contact op te nemen met Dream4Kids via 073-6428890.

Over Dream4Kids
Stichting Dream4Kids organiseert al sinds 2003 droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma. Denk aan rouwverwerking, vechtscheiding of mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Kinderen kunnen hierdoor het vertrouwen in zichzelf en de wereld verliezen. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal waar deze kinderen zich in bevinden en vervult hun allergrootste droomwens tijdens een droomdag. Zo krijgen ze weer moed en energie om in dromen te geloven.

Uitsluitend professionals (traumatherapeuten en medewerkers van diverse jeugdzorginstellingen) mogen kinderen bij Dream4Kids aanmelden; de droomdag wordt ingezet als onderdeel van hun behandelplan. In 2014 organiseerde Dream4Kids maar liefst 100 droomdagen.

Dream4Kids ontvangt geen subsidie van de overheid en dankt haar bestaansrecht aan donaties en sponsorgelden van particulieren, bedrijven en instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.