atlasPer werelddeel wordt twee pagina’s breed getoond hoe het water en het land eruitzien met de bekendste bezienswaardigheden en welke dieren er wonen. Bij de afbeelding staat geschreven wie of wat het is. Dat is in het geval van de Dolfijn in Europa en de Walvis in Azië erg verhelderend. Anders hadden we ze zeker door elkaar gehaald.

Mooi helblauw water spiegelt ons tegemoet. De peuter en kleuter blijven wijzen. Het verrast mij hoeveel de peuter eigenlijk al weet. Ze zien de trein en ik kan erbij vertellen dat het de Trans-Siberische spoorlijn is, hetzelfde geldt voor de Chinese Muur. Ze tellen de bergen in verschillende continenten: Rocky Mountains, Alpen en meer. Er valt veel te zien en nog meer te leren van de dikkartonnen bladen. Als ik klaar ben met voorlezen en ga koken, zie ik de kleuter het boek nog eens doornemen. Ik versta niet wat ze prevelt, misschien spreekt ze al in een andere taal.

‘Mijn eerste atlas’ met illustraties van Stephen Barker, Van Holkema & Warendorf, 2015. Oorspronkelijke titel ‘My first Atlas’ 2013, is o.a. hier te koop.

Boek 113/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.