bakermatVan Bakermat kreeg ik de voorjaarscatalogus opgestuurd. Zo’n catalogus wordt verstuurd naar de zakenrelaties van een uitgeverij. De boekenwinkels, maar ook aan de pers. Er staan de te verwachten boeken in en de herdrukken worden opgesomd. Ik bekijk zo’n catalogus altijd grondig en probeer niet teveel recensie- exemplaren op te vragen. Het wensenrijtje wordt geschrapt en geschrapt. Bij de catalogus van Bakermat vond ik al snel een gemeenschappelijke deler. Van meerdere series verschijnt een nieuw deel. Ik ben een groot liefhebber van boekenseries omdat onze dochter een moeilijke lezer is. Wanneer wij eindelijk een boek vinden dat ze ademloos uitleest (en zonder gezeur) dan bestel ik direct de gehele serie. Toen ik de series op een rijtje had bleken ze ook nog eens mooi verspreid per leeftijdscategorie. Vandaar deze aparte aankondiging van boek 13 t/m 18/53 #boekperweek. In willekeurige volgorde zal de komende tijd een recensie van mijn hand verschijnen, dus houdt ons blog, Bloglovin, onze Facebook- en Twitterpagina in de gaten voor de serie(s) van je voorkeur:

7+ Ingo Siegner- Het kleine Draakje Kokosnoot. Wereldwijd in meer dan 20 talen vertaald. In februari 2015 verschijnt ‘Het kleine Draakje Kokosnoot in de Jungle’. Ik heb ontvangen het deel ‘Op avontuur’ en ‘Wees niet bang’.

8+ Allessandro Gatti- Klincus Boomschors. Magische en grappige verhalen over een jongetje en een kaboutervolkje. De vier delen zijn reeds verschenen en deel 1 ‘Klincus Boomschors en de drakentranen’ heb ik net gelezen.

8+ Prunella Bat- Milla & Sugar. De negen delen zijn reeds verschenen. Deel 1: ’Een heks en een fee’, maakt me erg nieuwsgierig of onze schoolmeid deze serie wil volgen?

9+ Bjorn Van den Eynde- De avonturen van Carlo Cabana. In februari 2015 verschijnen deel 3:’ De Glibberige Kwallenbende’ en deel 4:’De Dinoboutjes Barbecue’. Ik heb ‘De schat van de zwarte mummie’ gekregen voor mijn recensie.

12+ Erin Hunter- Warrior Cats. Serie III De macht van drie deel 1 ‘Het geheim verbond’ wordt in februari 2015 uitgebracht. Ik heb verzocht om serie 1 deel 1 ‘De Wildernis in’ omdat ik verwacht dat ik ze allemaal wil lezen. De delen zijn gebonden of grotendeels in paperback te verkrijgen.

/Lmcmrboekenstapel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.