goodmood1Waarom dragen mensen kleren? De meningen zullen verschillen. Zo zijn er mensen die geen kleding dragen maar het heerlijk vinden om bloot door het leven te gaan. Toch is het overgrote deel van de mensen gekleed. Vaak hebben ze hier ook een goede reden voor. Stelt u zich eens voor een politieman zonder kleren, zou u hem/haar dan nog wel herkennen in de functie? En een regenjas in regenweer is ook niet heel erg onhandig, of een dikke jas als het buiten vriest. Niet alleen hebben kleren een bepaalde functie ook zijn ze goed voor het sociale welzijn. Indien u een sollicitatie heeft en komt aan zetten met een broek en shirt wat van ellende uit elkaar valt, terwijl de functie waarop u solliciteert een belangrijke functie is, dan vrees ik dat de persoon die in een net kostuum binnen komt minimaal 10 pluspunten heeft. Ook voor kinderen geld dat kleding belangrijk is, ik weet nog dat wij een leraar hadden die naveltruitjes niet toeliet in de klas. “Dergelijke obscene kleding hoort op straat of achter glas thuis” zei de leraar, mijn klasgenoot mocht naar huis fietsen en andere kleding aan trekken. Dit heeft er wel voor gezorgd dat leerlingen netjes gekleed naar school moesten, hierdoor werd het pesten minder wat weer zijn voordelen had. Tegenwoordig kan en mag veel. Toch vergeet ik nooit die ene opmerking van de leraar en ook mijn kinderen worden opgevoed met een “degelijke” en toch ook  “eigentijdse” mode. Truitjes en shirtjes moeten lang genoeg zijn, te veel bloot is niet wenselijk. Kleding moet netjes passen en de kleuren moeten passen bij de outfit en haarkleur (rood haar + paars of roze kan er echt gruwelijk fout uitzien).

goodmood2Op internet gaan we op zoek naar een bedrijf dat mijn smaak (en de smaak van mijn kind) prikkelt. Er zijn velen webshops te vinden maar GoodMoodkid.nl springt er ver boven uit. Ook de prijzen bevallen me. Daar gaan we voor! Aangezien de winter voorraad nog in de kasten hangt en ik bij een zonnestraal gelijk in zomerse sferen kwam ben ik eens in de kast gaan kijken wie er een t-shirt gebruiken kan. We kiezen op https://www.goodmoodkid.nl/baby-t-shirt-korte-mouw-bedrukken eerst een kleur uit voor het t-shirt. De keuze is gevallen op Petrol, een kleur die erg mooi is maar vaak vergeten wordt met bestellen (vandaag dus niet). Omdat we toch al zelf een shirt aan het samen stellen zijn is een opdruk met hetzelfde gemak erbij geplaatst en zo komen we uit op een  full colour opdruk van guitar heroes. GoodMoodKid staat bekend om deze unieke opdrukken, gemaakt door Fashion Design Products. Nog even de maat selecteren (122-128) en het shirt is klaar. We stoppen dit in het virtuele winkelmandje. Even de gegevens en de betaling in orde maken en dan kunnen we wachten tot de postbode langs komt. Een paar dagen later is het zover, de postbode komt met brievenbus post de envelop brengen waar het shirt keurig opgevouwen in zit. Uiteraard passen we het kledingstuk gelijk. Het valt ons op dat het shirt iets elastisch/rekbaar aan voelt. Gelukkig rekt ook het plaatje mee zonder daarbij scheuren te laten zien. Het shirt is makkelijk aan en uit te trekken en kan (binnenstebuiten) gewassen worden op maximaal 40 graden in de wasmachine. Ook strijken wordt binnenstebuiten aangeraden.

Mijn zoon vind het shirt heel erg lekker zitten. Volgens hem voelt het zacht aan en is de stof heerlijk op de huid. Het plaatje vind hij nog mooier dan we op internet zagen. Kortom wij zijn helemaal blij met dit geweldig product.

/Miranda Young

 

 

Een gedachte over “GoodMoodKid: eigenwijze kinderkleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.