pasopDocteur Noel Zone heeft dit handboek voor het ontwijken van gevaar geschreven met hulp van zijn buren David O’Doherty (tekst) en Chris Judge (illustraties). Na het doorlopen van dit boek ben je opgeleid tot bevoegd Gevaroloog niveau 1. Tenminste als je alle vragen van het GEVVAG goed hebt. (Gevarologie Examen Voor Vestiging Als Gevaroloog) Docteur Noel Zone is hiervoor badmeester geweest. In het zwembad zag hij zoveel gevaar, dat hij ten einde raad het water weg heeft laten lopen. Water maakte alles gevaarlijk namelijk. Hij draagt altijd een helm en heeft alle dagelijkse gevaren doorstaan. Hij functioneert zelf op niveau vijf. En wil iedereen doordringen van het bestaan van gevaar.

Het handboek is opgetekend met veel illustraties en gedrukt in verschillende lettertypes. Je krijgt tussen de regels door bijna geen tijd om adem te halen, dat is ook niet zonder gevaar. Let er ook op dat je je niet verslikt van het lachen en houdt tijdens het lezen altijd je omgeving in de gaten. Hilarisch!

Overal schuilt gevaar. Alleen het lezen van dit handboek was al erg gevaarlijk door de scherpe hoeken van het boek. Omdat ik het boek buiten in het zonnetje heb gelezen liep ik grote kans op de spontane verbranding, ook heb ik vooraf mijn stoel niet gecontroleerd. Achteraf ben ik reuzeblij het geschopt te hebben tot Gevaroloog niveau 1 en ben ik zeker gemotiveerd de volgende niveau’s spoedig te doorlopen. ‘Pas op nog meer gevaar!’ zal in november 2015 verschijnen.

‘Pas op gevaar!’ van David O’Doherty, Van Holkema & Warendorf 2015 is o.a. hier te koop.

Boek 98/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.