Een positieve bijdrage leveren aan de wereld door gezinnen te helpen om groene keuzes te maken: dat is de missie van een jong en ambitieus team dat gisteren te zien was in het tv programma Dragons’ Den. Via een online kinderserie, social media kanalen en een prachtig prentenboek maken gezinnen kennis met klimaatthema’s. In het boek ‘Koos zoekt een huis’ staat ontbossing centraal. Gezinnen gaan samen met Koos de Koala op avontuur en leren wat zij zelf kunnen doen voor een groene aarde.

Het verhaal

In ‘Koos zoekt een huis’ leren gezinnen Koos de Koala kennen. Koos woont samen met zijn vriendjes in het Australische dierenbos. Hij leeft een heerlijk en rustig leven in zijn boom. Maar op een dag verschijnen er gele monsters (bulldozers) die zijn huis vernielen omdat alle bomen worden gekapt. Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen voor hem en zijn vrienden.

Interactief

Dit interactieve (voor)lees, kijk- en zoekboek sluit aan op de belevingswereld van kinderen en zorgt voor bewustwording. Naast het avontuurlijke verhaal en de prachtige prenten, krijgen kinderen de opdracht om afval te zoeken op de pagina’s. Bovendien staan er verschillende tips in het boek die ervoor zorgen dat we minder hout gebruiken.


Auteurs en illustrator

Koos zoekt een huis’ is geschreven door Liselot Jansen en Yondi Schmidt, geïllustreerd door Sarina Reilingh en uitgegeven door Billy Bones. ‘Koos zoekt een huis’ is voor €14,99 verkrijgbaar via www.koosdekoala.nl of bij de plaatselijke boekhandel. Zij hebben het zwaar en Koos op de plank staan #steunjeboekhandelkooplokaal.

Kijk voor meer informatie op www.koosdekoala.nl of volg Koos via Instagram of Facebook.

Over Koos de Koala

Een duik bij het Great Barrier Reef in Australië en het zien van het stervende koraal was de aanleiding voor het ontstaan van Koos de Koala. Eenmaal terug in Nederland besloot zij haar baan op te zeggen en zich samen met haar team volledig te richten op hun missie: Koos wereldwijd bekend maken, zodat overal meer bewustzijn wordt gecreëerd over hoe we goed voor onze aarde moeten zorgen. Via Koos maakt het hele gezin kennis met grote klimaatthema’s, zonder dat het te zwaar wordt. Op een toegankelijke manier informeert Koos over het veranderende klimaat en ontdekt het hele gezin dat je meer kunt doen dan je denkt om de aarde groen door te geven.

 

One thought on “‘Koos zoekt een huis’ laat gezinnen kennis maken met klimaatthema’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.