Zo ontwerp je een Mini Retraite in eigen tuin

Op vakantie naar het buitenland: veel mensen zijn nog huiverig. Niet zo heel gek, maar dat betekent niet dat je dan maar door moet buffelen! Integendeel, rust is ontzettend belangrijk voor je. Maak dus in je tuin een eigen mini retraite zodat jij het gevoel hebt dat je lekker op vakantie bent in je eigen achtertuin! Het maakt echt niet uit hoe groot of hoe klein je tuin is. Het is de plek om tot rust te komen.

Een relaxte tuin begint met een mooie loungeset

Een loungeset kopen lijkt eenvoudig. Je koopt gewoon iets wat je mooi vindt en klaar. Echter is het nét ietsje meer werk dan dat. Voor je start, is het namelijk belangrijk dat je een stapje terugneemt. Want wat is het eerste dat je opvalt als je naar de afbeeldingen hieronder kijkt?

Zo ontwerp je een Mini Retraite in eigen tuin

Zo ontwerp je een Mini Retraite in eigen tuin

Waarschijnlijk krijg je een algeheel fijn gevoel van de afbeeldingen hierboven. Dit komt omdat je, als je een ontspannen tuin ziet, de sfeer je meteen opvalt. Het voelt alsof je naar een andere plaats of tijd wordt getransporteerd: alles is oké en je wilt rust pakken!

Ontsnap aan je dagelijkse routine en voel de stress wegebben in je eigen oase van rust.

Dat klinkt bijna als een advertentietekst, of niet? Gelukkig zijn er tal van manieren om zo’n omgeving in je eigen tuin te creëren! En dat begint ook met het kopen van die loungeset!

Welke stijl wil je in je tuin?

Als het gaat om het ontwerpen van de perfecte tuin voor jezelf en je gezin, zijn er veel opties en stijlen om uit te kiezen. Hoe wil je dat je tuin eruitziet? Welk gevoel wil je krijgen? Wil je een rustgevende oase of een speelparadijs? Wil je liever veel natuurlijke elementen of juist strak? Al deze dingen helpen mee in hoe jouw tuin er straks uit komt te zien en welk gevoel je krijgt!

Een mengelmoesje kan ook werken

Ik geef toe, onze tuin is op dit moment geen oase van rust. Het is een gezellige chaos van wildgroei, groen en half afgeknaagde bomen omdat onze labrador nog moet leren wat ‘NEE AFBLIJVEN TERRORTEKKEL’ betekent. Zo is mijn appelboom in pot gehalveerd, door tanden, wil de framboos niet groeien, heeft één druiventak het wel ernstig te verduren gehad en gaat die niet meer groeien, tenzij er een wonder gebeurt en heb ik genoeg gaten in het gras om nog een boom, of 20, te planten. Toch is het meest vreemde van alles dat op het moment dat mensen binnenkomen in onze tuin, ze roepen dat het zo gezellig is. Vreemd.

Of toch niet zo vreemd. Want die chaos werkt blijkbaar bij ons. Wij wonen in een huis uit 1921. Het huis staat vlakbij het bos en dat betekent dat we overal om ons heen bomen hebben. De kersenboom van de ene buren hangt over onze voortuin heen, de walnotenboom van de achterburen dumpt in de herfst graag haar noten bij ons in de achtertuin en de tuin is in de herfst een levendig feestje voor alles wat in bladafval leeft. Het is nergens zo herfstig als in onze tuin. Of zo lenteachtig. Want alles groeit door elkaar in onze tuin. Wij werken met uitsluitend houten elementen in onze achtertuin, waardoor alles er zelfs romantisch uit komt te zien. De (houten) schommel van onze kleuter hangt aan een dikke tak in de tuin, de tuinsets zijn van hout met kleurrijke kussens en een wit zonnedoek zorgt voor warmte en schaduw het hele jaar door.

Wat past bij jou?

Natuurlijk kan ik soms ook verlekkerd kijken naar strakke tuinen waar niemand struikelt over speelgoed, niet bang hoeft te zijn voor kuilen onder het dikke bladerdek op het gras en gewoon ging voor kunstgras wat ze kunnen stofzuigen. Toch past dat ook niet bij wie ik ben. Ik ben chaos. Ik houd van chaos. En ik houd van de natuur. Er is niets mis met een strakke tuin. Maar er is ook niets mis met chaos waardoor je in een andere wereld stapt als je buitenkomt!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.