De zon schijnt volop en dat betekent dat je weer heerlijk kunt genieten van het warme weer in je eigen tuin met het hele gezin. De kinderen kunnen weer spelen in de zandbak, voetballen op het gras en natuurlijk de planten in je tuin verkennen. Heb jij nieuwsgierige kinderen rondlopen? Dan is het belangrijk dat je geen giftige planten in je tuin hebt staan. Daarnaast kunnen er nog vele gevaren in de tuin aanwezig zijn waar je kind zich aan zou kunnen bezeren. Om de lente en zomer zorgeloos door te kunnen brengen, heeft Ikwiltuinmeubelen.nl 5 tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: scherpe randen

In je tuin heb je vast en zeker een mooie tuintafel staan waar je gezellig met de familie in de zomer aan dineert. Om te voorkomen dat je kind zijn of haar hoofd tegen de punt aan stoot tijdens het buitenspelen, raden we je aan om hoekbeschermers te kopen. Natuurlijk kan je je kindje waarschuwen voor de hoeken, maar je kan het nooit 100% voorkomen. Daarom zijn hoekbeschermers ideaal. Wanneer je kind toch zijn of haar hoofd stoot tegen de tafel hoek, zorgt het ‘kussen’ van de hoekbeschermer ervoor dat de klap wordt opgevangen dat er dus een wond wordt voorkomen. Ideaal! 

Tip 2: een veilige zandbak

Wanneer je kinderen weer lekker buiten kunnen spelen, is de kans groot dat ze met aarde of zand willen spelen. Om te voorkomen dat ze je tuintje overhoop halen en je bloemen uit de grond trekken, is een zandbak de ideale oplossing. Eer zandbak is veilig en kinderen kunnen lekker hun gang gaan zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over je hortensia’s. Natuurlijk moeten je kinderen wel veilig hun gang kunnen gaan in de zandbak. Daarom raden wij je aan om een zandbak aan te schaffen die niet dieper is dan 50 cm. Zo is er geen kans op ongelukken en kunnen je kinderen zich lekker uitleven terwijl jij met een drankje relaxt op de loungeset

Tip 3: verwijder giftige planten

Je las het al in de inleiding van de blog: haal giftige planten en bloemen uit je tuin. Kinderen kunnen zo nu en dan dingen in hun mond stoppen die niet bedoeld zijn om te eten, zoals planten en bloemen. Vaak kan dit geen kwaad, maar wanneer ze spelen met een giftige plant of bloem, kan dit gevaarlijk zijn. Zo zorgen sommige planten bijvoorbeeld voor huidirritaties. Voordat je de kinderen in je tuin laat spelen, zorg er dan voor dat de onderstaande planten niet in je tuin staan. Zou je één van deze planten toch in je tuin willen hebben omdat je ze simpelweg mooi vindt? Zorg er dan voor dat de planten in een hoge pot staan. Hier kan je kindje niet snel bij komen. 

Giftige planten zijn: Buxus, Blauwe regen, Gevlekte aronskelk, Peperboompje, Herfsttijloos, Wonderboom, Reuzenberenklauw, Sleutelbloem Soorten, Gouden regen, Taxus, Oleander, Lelietje-van-dalen, Papaver, Wolfskers, Thuja, Monnikskap, Rhododendron en Vingerhoedskruid. 

Tip 4: een kindvriendelijke ondergrond

De ondergrond is belangrijk wanneer je kinderen buitenspelen. Zo kan je je voorstellen dat het harder aankomt wanneer je kind op een stenen grond valt, dan op een rubberen ondergrond. Maar wij snappen ook dat je niet je hele tuin wilt betegelen met rubberen tegels. Wanneer je een schommel of glijbaan in de tuin hebt staan, kan je de ondergrond van dat stukje betegelen met bijvoorbeeld rubber, gras of kunstgras. Het is dus echt niet nodig om je hele tuin meteen aan te passen. 

Tip 5: erfafscheiding

Voetballen je kinderen graag? Dan is een erfafscheiding misschien wel de redding van je planten en bloemen. Wanneer je een ruime tuin hebt, kan je ervoor kiezen om een stuk af te zetten met een hekje of een heg. Hierdoor kunnen je kinderen rustig spelen en is de kans kleiner dat de voetbal op je net geplante bloemen terecht komt. Het speelgedeelte kan je bijvoorbeeld een gras ondergrond geven, waardoor de kinderen niet gelijk wonden hebben wanneer ze vallen. Zou kan jij zorgeloos in tuinset genieten van het mooie weer! 

Het maken van een kindvriendelijke tuin is nooit 100% mogelijk, maar je kan er wel hier en daar wat aanpassen in de tuin om ze te beschermen. Volg de bovenstaande tips op en je zal zien dat jij, je tuin en je kids de zomer zorgeloos doorkomen! 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.