Hoeveel voorwerpen, dieren, woorden enz. kun jij bedenken met de letter ‘A’, of (nog net een stukje lastiger) met de letter ‘Q’? Charlotte Dematons, illustrator met een gouden randje, maakte Alfabet….en wat een pareltje is het geworden! Wij hebben met ingehouden adem (niet te lang natuurlijk) gekeken naar alle prachtige afbeeldingen….een eindeloos zoek- en ontdekfeest!

Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Een speciale plek in het boek wordt ingenomen door een gestreepte letterdief. Hij is op iedere pagina gemakkelijk terug te vinden, maar de letters waar hij naar op zoek is en de trofeeën die hij meeneemt, bieden soms iets meer uitdaging voor de jongste lezers. Spelenderwijs het alfabet leren, leuk en leerzaam tegelijk!

Alfabet website en app

Spelenderwijs leren kinderen tijdens het bekijken van dit boek de verschillende letters van het alfabet. En met de gratis speciale app (Google Play of App Store) en website kun je ook nog alle woorden opzoeken. Dit is handig, want sommige namen/woorden kom je misschien niet direct op.

Je houdt je telefoon of tablet (met daarop de geïnstalleerde app) boven de pagina van het boek en de woorden verschijnen vanzelf. Kijk je liever op de website, dan kun je een letter kiezen en vervolgens de woordenlijst bekijken (de afbeelding licht op als je ‘op het woord gaat staan’.

Meer informatie vind je hier!

 

116 gedachten over “Alfabet – Charlotte Dematons

 1. De W van WESP aldus mijn zoon Gijs van 2,5 die gék is op het alfabet en het inmiddels in het Nederlands en grotendeels in het Engels kan, dus dit boek zou geweldig zijn!

  1. De w van wolf. Dit is een mooi boek voor mijn dochtertje van vier. Die kan inmiddels de beginselen van het lezen.

 2. Ohh deze heb ik al zovaak voorbij zien komen en zou ik nog zoooo graag wilen hebben voor Daan! Fijn om erbij te hebben als we de letters willen leren 😊
  Ik dacht aan een walibi en Daan koos de walvis! Nu maar duimen! 🍀🍀

   1. Wombat.
    Alle Nederlandstaligen in Australië genieten van dit boek. De woordenschat schiet omhoog.
    Ook het versje van Wammes wombat wil naar zee. Uit “Oliebol van krentenkoek” schiet me gelijk te binnen. Ook dit boek sluit goed aan.

  1. Bij de W denk ik aan een walvis! Dit boek lijkt me echt prachtig! We houden hier allemaal erg van samen boekjes (voor)lezen, dus met dit boek zouden we erg blij zijn! 😊 🍀

 3. De W van Walvis!
  De droom van elke logopedist hoor…dit boek! Kan niet wachten om er met mn eigen kids in te kijken én met mn lieve logo-kids!

 4. Wasbeer! Ooit in het wild mogen zien in de tuin van mijn vriendin die midden in een bos in Connecticut (USA) woont. Geweldige dieren!

 5. Wolmuis! Zou super zijn om te gebruiken tijdens mijn lio. Tevens een mooi verjaardagscadeau.
  Zo mooi om te zien hoe de kinderen verwonderd in de boeken van Charlotte Dematons zitten te kijken.
  Nu maar duimen 🍀

 6. W van Wavis, wil graag een kansje wagen voor mijn kleutergroep! Na de zomervakantie eindelijk voor de klas staan, bijna mijn PABO afgerond! Dit is een prachtig boek die ik goed kan gebruiken in groep 2!

 7. De W van walrus!
  Ik heb het boek al ingekeken, een kleuter uit mijn klas had het geleend ik de bieb. En wil het zelf ook heel graag gaan aanschaffen voor komend schooljaar, perfect om regelmatig tevoorschijn te halen om de kinderen uit de klas nog meer bewust met letters bezig te laten zijn! Duimen dus maar…

 8. Wilde hond, als we naar de beekse bergen gaan gaan we altijd bij de wilde honden kijken. Onze kids hebben een keer gezien dat die gevoerd werden en dat blijft interessant voor ze

 9. De W van waterrat! Past perfect bij mijn zoon, die een echte waterrat is… Zwemmen is het liefste wat hij doet!

 10. Dan denken we aan walvis! Vooral het water omhoog spuiten! Maar zoon is er achter gekomen dat je de w ook om kunt draaien en het de m wordt. En dan denken we aan mier, ook machtig interessant om naar te kijken!

 11. Denk ik aan de W dan denk ik aan een wallaby en een wombat. De twee dieren uit Australië waar mijn familie woont. Ook waterbuffel kwam gelijk in mijn hoofd op. Ik ben zo benieuwd naar dit boek, want ik kan hier heel veel mee met mijn kindjes van de Voorleesexpress en straks als ik logopedist ben dan kan ik het samen met mijn kindjes die ik ga behandelen gebruiken. Zo werken we aan de taalontwikkeling van de kinderen op een hele leuke manier.

 12. De W is van woelmuis of van wrattenzwijn. Dit mooie boek van Charlotte Dematons is een aanwinst om samen met de kinderen nieuwe woordjes te leren en te zoeken.

 13. Juul (2) denkt meteen aan een wolf en Saar (4) kiest een wesp. Saar is druk aan het oefenen met lezen en dit boek zou haar daar goed bij kunnen helpen. Juul vindt zoekplaten geweldig. Aan dit boek zouden beide meiden dus zeer veel plezier kunnen beleven!

 14. Ik denk dan aan een wallaby, de kleine kangoeroe! Als we in een dierentuin zijn is onze dochter er niet weg te krijgen 🙂

 15. Het eerste waar ik aan dacht was Wallaby ( Ja, echt waar! ). Ik vind de kangoeroes één van de mooiste en leukste dieren! Wat een geweldig leuk boek is dit ook. Super voor mijn kleindochters om spelenderwijs te leren. En oma vindt het stiekem zelf ook wel leuk om naar letters te zoeken…;)

 16. Ik denk gelijk aan een Walrus, zo’n gezellige dikkerd met een enorme snor. Wat een prentenboek om samen met mijn kleine meisje te bekijken! Dikke pret gegarandeerd!

 17. We Wen, oftewel de panda in Ouwehands Dierenpark. Mijn zoontje is helemaal fan. Knuffelpanda wijkt niet meer van zijn zijde.

 18. Wij denken bij de W direct aan Wolf Nu weer opgedoken in Nederland en met een grote hoofdrol in de sprookjes die we lezen

 19. Onze oudste kleinkinderen – een tweeling -denken aan een WILDEBEEST en aan een WRATTENZWIJN!
  Zij zijn dol op dieren en willen er alles van weten!
  Wat een geweldig boek van Charlotte Dematons! Een boek om te koesteren en te blijven bekijken met onze 9 kleinkinderen!

 20. Windhond, wolf, wesp, wants, worm allemaal diertjes met de W. Wat zullen mijn 4 kinderen van 1-6 jaar hiervan smullen!

 21. De W van wolf! Wat een prachtig boek. Echt iets voor onze kleuter die gek is op boeken en zoeken. En ook nog eens op letters.

 22. Een prachtig boek, die ik graag meeneem naar school voor in mijn klas. Natuurlijk bekijk ik het eerst thuis uitgebreid samen met mijn kinderen. Bij de W moet ik meteen denken aan (Willie de) Worm.

 23. Walrus😁 echt leuk. Ik Ben net begonnen I’m mijn zoontje het alfabet te leren, is natuurlijk veel leuker en handiger met dit boekje erbij. Ik doe mee!

 24. De kinderen hebben een WALRUS gezien in het Dolfinarium en dat vonden ze een vrolijke slome goedzak! Sindsdien noemen ze papa ‘Walrusje”.

 25. Ohh wauw wat een mooie prijs. Mijn nichtje wordt over 1 maand 2 jaar en ik weet niet wat ik haar liever zou geven dan een boek. Ze is dol op boekjes ‘lezen’. Met dit boek kan ze ook nog eens het alfabet leren.. een win-win-situatie! Het lijkt me geweldig om haar dit boek cadeau te doen!

 26. Ik heb het vorige week heel vluchtig doorgebladerd in de boekhandel, maar oooo ik was meteen verliefd! Fantastisch, een boek om weer uren en uren in te kijken en telkens weer iets nieuws te ontdekken!

 27. De W van woezel de lievelingskat van mijn kleine meid. wij doen zeker mee. een kansje wagen om dat boek te winnen.

 28. Winnie de Poeh, hihi 😉 Maar dat zal wel komen omdat mijn dochtertje dol is op dit schattige beertje. Wesp is waar ik aan denk, en dit boekje lijkt me fantastisch om aan haar voor te lezen.

 29. Bij de letter W, denk ik aan een Wandelende Tak.
  Een heel aparte diersoort.
  Als die een pootje verliest, dan groeit die er weer aan.
  Was dat bij ons ook maar zo, zou handig zijn.
  Ik volg op Bloglovin en loot graag mee

 30. Wat een mooie prenten heeft dit boek. Ziet er echt heel mooi uit, je zou erg inderdaad adembenemend naar kunnen kijken. Bij de w denk ik aan wrattenzwijn, omdat er toevallig net een item bij het nieuws hierover was. Verder moet ik eerlijk bekennen dat ik toch stiekem ook een beetje bij de andere antwoorden had gekeken wat andere mensen hadden geschreven, want op meer dieren met een w kon ik niet komen en toen ik alles las was het iedere keer een ‘o, ja’.

 31. Ik dacht als eerste aan een walvis. Maar mijn kleuter is de laatste tijd buiten erg geïnteresseerd in wantsen, dat is ook met de w. In het alfabet is hij trouwens ook geïnteresseerd, dus ik zou dit boek graag voor hem winnen. En dan kan ik het ook gebruiken bij mijn werk met NT2 leerlingen, die nog onvoldoende Nederlands kunnen.

 32. Leuk om te zien dat iedereen bij de letter W aan een ander dier denkt. Bij mij komt er meteen Walvis op (en Wolf <3, allebei prachtige dieren!) bij mijn partner Wesp 😉

 33. Bij W denk ik direct aan Wadvogels. We wonen in Friesland en de twee dames van 4 en 6 zijn vorige week met de boot over geweest naar Ameland via het…Wad! Wat een prachtige ervaring voor ze. Ze hebben het er nog over.

 34. de W van wasbeer! vorige week speciaal naar een dierenparkje geweest (op vakantie in Dld) maar ja, het verblijf was zo groot dat ze zich prima konden verstoppen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.