De makers van Donald Duck Weekblad hebben iets nieuws: een heuse graphic novel met één verhaallijn van meer dan 200 bladzijden, vol vrolijke en kleurrijke illustraties. Deze maakt deel uit van een gloednieuwe leesboekenreeks met de naam Club Donald Duck!

Een echt leesboek!

Boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping, in deze tijd nog een beetje meer dan anders… De populariteit van kinderboeken is de laatste periode opvallend toegenomen, aldus CPNB. Met de lancering van Club Donald Duck voegt Donald Duck Weekblad een graphic novel toe aan het al rijke portfolio. Het belang van vrolijk lezen staat bij Donald Duck op nummer 1. Kinderen even te zien verdwijnen in een boek, even geen schermtijd, maar wegdromen bij de avonturen van Donald Duck; Even lekker Donald Ducken…

De jonge Donald

In het nieuwe (en dus eerste) leesboek van Club Donald Duck wordt de jonge Donald Duck per ongeluk toegelaten op een school voor talentvolle kinderen. Eigenlijk hoort hij hier niet thuis,  want: wat voor talent heeft hij eigenlijk? Donald wil dolgraag op Doink – de school – blijven, maar de vraag is hoelang hij verborgen kan houden dat hij geen speciale talenten heeft. Gelukkig vindt hij een stel bijzondere vrienden die hem wel willen helpen. Samen gaan ze het avontuur aan, maar of het ze lukt om Donald uit de problemen te houden…

Het verhaal wordt verteld door de verteller, een nieuw karakter binnen de wereld van Donald Duck. Hij praat net iets te veel over zichzelf en is te herkennen aan zijn bolle buik en grappige spillebeentjes.

Verkoopinformatie

Club Donald Duck, Deel 1, Nieuwe vrienden is sinds 9 juni te koop en kost 14,95 euro. De Club Donald Duck boekenreeks is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Deel 2 van de serie volgt dit najaar.

Meer informatie vind je hier.

Over Donald Duck Weekblad

Al meer dan 65 jaar lezen vier generaties de doldwaze avonturen van Donald, Katrien, oom Dagobert, de neefjes, Willie Wortel en alle andere Duckstadbewoners en zij bewaren daar mooie, grappige en vaak ook leerzame herinneringen aan. Kinderen genieten, net als hun ouders dat vroeger deden (en dat nog steeds doen), van de vrolijke wereld van Donald Duck. Of het gaat om lezen, leren of spelen: met Donald Duck is alles leuker. Diverse onderwerpen komen aan bod, waarbij ‘fun’ altijd vooropstaat en ‘leren’ een natuurlijk gevolg is. Donald Duck Weekblad wordt in Nederland uitgegeven door DPG media en het volledige portfolio bestaat uit: Donald Duck Junior, Donald Duck Extra, Katrien Duck, de Donald Duck pockets en nu dus ook de leesboeken reeks: Club Donald Duck.

64 gedachten over “Club Donald Duck: Nieuwe vrienden!

 1. Heel leuk ! Ik doe graag mee voor mijn zoon Levi. Die leest hele stapels Donald ducks weg en tekent zelf ook strips

  1. Echt supergaaf dit!! Het hele gezin zal hier van genieten en zelfs opa zal dit graag lezen!! Hij pikt nu al af en toe een Donald Duckje mee en lacht dan nog harder om de grappen en grollen dan mijn oudste dochter die al jaren een abonnement heeft 😉
   Ook de jongste is inmiddels dol op Donald Duck dus de oude jaargangen worden gretig weer van zolder gehaald.
   Denk dat ik dit jaar zelf ook maar wat stapeltjes in de tuin leg om te lezen… moet toch wat tijdens deze staycation hihi.

   Dus… Dit boek is hier meer dan welkom voor ons allemaal!!!

 2. Om het lezen nog leuker te maken en om zo ook te zorgen dat de jeugd het lezen weer oppakt, is dit natuurlijk een geweldig boek. Heel graag! Dit boek zal hier een goed ontvangst krijgen.

  1. Ik wil dit boek winnen omdat jaaaa mn neefje en broeetje wil ik dit verassing doen mn neefje komt vaak bij onss en houd van lezen maar ik heb alleen maar penny s …en zijn lievelings is Donald duck en mn broertje kan net lezen !! Ik hoop dat ik win!!!!

 3. Mijn beide kinderen, zoon en dochter, hebben Donald Duck sinds een jaar ofzo ontdekt, nadat ze de magazines geregeld van hun nichtje kregen. Zeker mijn zoon pakt uit zichzelf niet snel een boekje om te lezen maar de Donald Duck leest hij uit eigen initiatief.
  Ik zou mijn kinderen daarom graag blij maken met dit boek. Zeker in de zomervakantie fijn om ze leuk leesmateriaal te kunnen aanbieden.

 4. Ik zou dit graag willen winnen voor mijn neefje Liam. Hij is helemaal weg van Donald Duck en hij is over 2 maanden jarig, dus op de verjaardag ben ik denk ik de favoriet als ik dit meeneem!

 5. Wat een geweldige prijs! Ik heb mijn kleindochters 3 jaar terug een Donald Duck abonnement gegeven en oh wat zijn ze er blij mee! Ze lezen de weekbladen wel 3x uit en zijn helemaal fan van alle leuke figuren uit Duckstad! 🙂
  Wat zou ik ze blij maken met dit prachtige boek, kunnen ze het mooi in de vakantie lezen en bekijken!
  Duimen maarrrr

 6. Ik doe graag mee voor mijn nichtje Amaly die al een grote Disney fan is en uiteraard graag een keer naar Disneyland Parijs wil, maar een mooi Disney boek is natuurlijk ook leuk om te krijgen.

 7. Ik doe graag mee voor mijn zoon, is een groot Donald Duck fan, zou erg leuk zijn om voor hem te winnen 🤗🤗 Groetjes Anneliese 💙💚💜💛🧡❤

 8. Heel graag voor de de heren hier thuis. Voor papa is het jeugdsentiment en voor
  onze 2 jongens blijven ze deze vakantie ongemerkt op niveau 🙂

 9. Emma is groot fan van Donald Duck, we hebben sinds half jaar een abonnement en daar is slechts 1 probleem mee, ze heeft de Duck razendsnel uit. Hopelijk kan ze wat langer genieten van deze graphic novel!

 10. Eigenlijk is mijn man de grootste Donald Duck fan hier in huis! Toen hij jong was spaarde hij al Donald Duck pockets en las hij het weekblad. Nu vindt mijn dochter van bijna 9 Donald Duck heel erg leuk. Tot groot geluk van mijn man, die ook weer mee kan lezen. Doe dus voor hun samen mee!

 11. Geweldig zeg wat ontzettend leuk is dit, wij zijn hier allemaal wel super groot fan van Donald Duck van klein tot groot. Het blijft altijd enorm leuk om zijn strips te lezen. Hoe oud of jong we ook zijn, Donald Duck verveelt nooit. Wij zijn zeer benieuwd naar Club Donald Duck, en doe er graag voor mee !!

 12. Dat zou leuk zijn voor mijn zoon, lezen wil hij niet, maar in een Donald Duck wel! Zo’n boek is dan natuurlijk een super stimulans om nog meer te gaan lezen

 13. Mijn man is vrijdag jarig en sinds hij kan lezen is hij fan! Zijn allereerste donald ducks liggen nog op zolder. Wel met wat waterschade, want tot zijn grote verdriet zaten deze in een kartonnen doos toen we lekkage kregen. Nu zijn ze veilig opgeborgen in een plastic box.

 14. Mijn zoon kan wel wat leesstimulans gebruiken. Zeker in de vakantie. Met dit boek gaat dat zeker lukken, de ‘gewone’ Donald Duck strips vindt hij erg vermakelijk.

 15. Wie is er niet groot mee geworden. Het mooiste kinderblad om te lezen en ik ben nu 58 jaar maar ik lees de Donald Duck nog steeds. ik ben niet lid maar lees de bladen regelmatig of de pockets ervan.

 16. Ik heb er in de supermarkt mee in mijn handen gestaan. Ik vond toen de prijs wat fors en heb het weer neergelegd. Ik zou het boek graag winnen voor 3 dochters, omdat ik denk dat het wel in de smaak zal vallen

 17. Al generaties lang zijn we Donald Duck fans en de kinderen van ons ook weer! Graag loten we mee en verheugen ons er op dit ook weer te mogen gaan verslinden!

 18. Wij zijn allemaal Donald Duck fans hier in huis, dus ik denk dat het even een ‘dingetje’ wordt wie ‘m als eerste mag lezen ;-)!

 19. Nadat een oom van me (te jong) is overleden, kregen we 2 verhuisdozen vol met Donald Ducks. De kinderen hebben deze boekjes helemaal stuk gelezen. Het liefst zou ik deze prijs aan mijn oom geven als grote fan, maar in zijn nagedachtenis zou het ook erg tof zijn als mijn dochters ze kunnen lezen <3.

 20. Mijn dochter heeft zelfs haar werkstuk over Donald Duck gemaakt; ze is echt mega fan! Ze zou heel erg blij worden van dit toffe leesboek =)

 21. Ik ben 74 jaar en fan van Donald en doe graag mee voor mijzelf.
  Je bent toch nooit te oud om Donald Duck te lezen.
  Ik volg op Bloglovin en loot graag mee.

 22. Mijn zon houdt niet van lezen, zelfs de Boomhut reeks vindt hij niks, maar als hij een Donald Duck ziet, dan kan hij die niet wegleggen. Hij zal heel blij worden van deze prijs.

 23. Ik maak graag kans voor mijn meisje die dol is op lezen en met een vader die groot fan is van Donald Duck kunnen ze ‘m mooi samen bespreken 😉

 24. Ik gun dit onze zoon Kenji. Hij leest het liefst heel de dag Donald Duck boeken, dus hiermee kan ik hem zeker verrassen.

 25. Dit boek lijkt me heel erg leuk voor mijn klas. De kinderen hebben aan het einde van het schooljaar ineens de interesse gekregen in de donald duck tijdschriften. De tijdschriften zijn goed voor de leesbevordering aangezien de leesinteresse bij kinderen steeds verder afneemt (door alle games, social media, computer etctera) zou het wel erg leuk zijn als deze weer toe zou nemen door donald duck. De tijdschriften waren dan een mooie start en dit boek zou hier een mooi vervolg op zijn.

 26. Ik was vroeger als kind al fan van Donald Duck en al zijn vriendjes (Donald, Daisy, Dagobert, Kwik, Kwek, Kwak,…). Nu wil ik deze passie graag doorgeven aan mijn eigen dochtertje die hier nu ook al verzot op is.

  Duimen maar!

 27. Ik maak graag kans voor mijn man. Hij is geen lezer, maar de Donald Duck kan hij altijd lezen. De Donald Duck in boekvorm, kan ook mooi in de boekenkast.

 28. Onze oudste dochter houdt erg van lezen en ze is groot fan van Donald Duck. Het zou leuk zijn als ik haar met dit boek verrassen.

 29. Dolgraag maken we kans. Onze 2 jongens (10) en (14) zijn grote Donald duck fans. Papa en Mama ook. Wordt gezellig lezen geblazen, en op ieders zijn beurt wachten. Maar dat komt wel goed. Super leuke prijs.

 30. Ik kan me de tijd niet meer heugen wanneer ik mijn abonnement voor de Donald Duck afsloot. Nu lezen mijn kinderen hem ook. Alle 3 zijn we de Grootste Fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.