Spelen is voor kinderen niet alleen een vorm van ontspanning, het is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. De creativiteit wordt ontwikkeld, maar ook fantasie en samen delen maken onderdeel uit van het spelen. Ieder jaar zien we weer nieuwe rages en speelgoedtrends de intrede doen. Je leest hier meer over de leukste speelgoedtrends en rages van 2020.

Oog voor duurzaamheid

Mensen worden zich steeds bewuster van de impact die wij hebben op het milieu. Er wordt steeds meer gekeken naar de duurzaamheid van spullen die we kopen. Duurzame kleding, meubelen voor de woonkamer, een peuterbed voor de kinderkamer. Het blijft niet alleen bij dat stapelbed voor kinderen als we letten op duurzaamheid voor ons kroost. Dit is dan ook zeker in de speelgoedtrends terug te zien. Minder plastic speelgoed en meer duurzaam hout. Maar kijk ook eens naar die leuke knutselpakketten waarbij je met bijvoorbeeld lege keukenrollen de leukste spulletjes knutselt. 

Gamen, gamen en nog meer gamen

Komt het woord Fortnite je al de oren uit? Gamen blijft voorlopig nog wel de trend. Na de miskleun van Nintendo, de Wii U, is de Nintendo Switch een stuk populairder. Er is nu ook een handheld versie bijgekomen, de Switch Lite. En ook op de Switch kan Fortnite gespeeld worden. Deze console is een daverend succes en heeft dat mede te danken aan de successen van spellen als Mario Kart en Mario Party, maar ook aan de grote variatie van spellen. 

Leerzame spellen en gezelschapsspellen

Bordspellen en andere gezelschapsspellen blijven het goed doen. Natuurlijk komen hier ieder jaar wel nieuwe spellen bij waarbij sommige populair worden en anderen in de vergetelheid raken. Ook leerzame spellen doen het goed, met als voorbeeld de puzzelspellen van Smartgames. Smartgames zijn zo enorm leuk omdat ze in veel verschillende, grappige uitvoeringen voorkomen. Denk aan konijntjes, biggetjes, een tempel en balletjes. De spellen zijn in verschillende moeilijkheidsgraden te verkrijgen.

Poppen zijn in!

Al zolang als er speelgoed bestaat, wordt er met poppen gespeeld. Vroeger voorbehouden aan meisjes, maar tegenwoordig kunnen ook jongens prima met een pop voor de dag komen. Ook nu nog spelen kinderen graag met poppen. Het aanbod is veel diverser dan vroeger en sommige poppen beschikken zelfs over allerlei technische snufjes. Poppen met geluid, die echt kunnen eten en plassen maken dat een poppenmoedertje, of -vadertje, helemaal opgaat in zijn of haar rol. Vooral merken als Baby Born en Baby Annabel zijn erg populair.

Oud speelgoed komt weer in

Het is ontzettend leuk voor ouders om te zien dat rages van vroeger nu weer terugkomen. Wie heeft niet in de jaren 80 en 90 op school staan elastieken? Die rage is inmiddels weer populair. Ook de Tamagotchi, het elektronische huisdiertje, is weer bezig met een comeback. Wellicht krijgen de kinderen van nu weer te maken met bijvoorbeeld de fidgetspinner als ze zelf kinderen hebben.

/Gastblog

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.