9789025766375_lieshout_hopman_boer_boris_telt_schaapjesDe boekjes van Boer Boris zijn razend populair en hebben zelfs meerdere prijzen mogen ontvangen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er op de reeks die er al bestaat een nieuw lijn komt. Namelijk kartonboekjes die gericht zijn op jongere kinderen. Zo is er een kartonboekje van Boer Boris telt schaapjes en een kartonboekje van Boer Boris zoekt de verschillen. Wij mochten van Gottmer deze 2 boekjes reviewen. Hoe leuk is dat !?!


Boer Boris telt schaapjes
In dit kartonnen boekje van Boer Boris draait het allemaal om tellen.
“Boer Boris heeft een boerderij
Daar hoort 1 grote tractor bij.
Daar rijdt hij mee over zijn land
en maakt er sporen mee in ‘t zand”
Op elke pagina vind je bovenstaand rijmpje maar dan opbouwend in cijfers en verandering van onderwerp (2 schuren, 3 verschrikkers, 4 machines enzovoorts).
Elke pagina is bovendien verrijkt met een prachtige (en duidelijke) illustratie. Mocht je dus eens geen zin hebben in voorlezen dan kan uw kindje u vast en zeker een geweldig verhaal erbij vertellen. En dan is het afwachten geblazen of er ook geteld gaat worden…

Het boekje is hier te koop voor €7,95

9789025766382_lieshout_hopman_boer_boris_zoekt_de_verschillenBroer Boris zoekt de verschillen
In dit boekje draait het allemaal om de prachtige illustraties uit het boek.
Zo tref je Boer Boris op de eerste pagina aan op een motor samen met een kat en melkfles. Zie je op andere pagina’s een reuze sneeuwpop, een bus vol dieren en zelfs een tractor met kar erachter en voor de tractor een paard. Het moet niet gekker worden…

Op elke pagina staat slechts 1 cijfer, dit cijfer geeft aan hoeveel verschillen er op deze pagina te vinden zijn. Als je een beetje doorbladert zul je het patroon van optellen gelijk herkennen. Je begint namelijk met 1 verschil, de volgende pagina met 2 verschillen en zo verder tot je bij de een-na-laatste pagina uit komt en daar 11 verschillen moet zoeken. Op de laatste pagina staan alle antwoorden (niet verklappen aan uw kind 😉 ).

Het boekje is hier te koop voor €7,95

Gratis download & andere boeken
Nieuwsgierig naar alle andere boeken van Boer Boris neem dan eens een kijkje op deze pagina van Gottmer Uitgeverij. Hier vind je niet alleen alle kinderboeken maar ook e-books en gratis downloads.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.