Voor het maatschappelijke initiatief Geef een (prenten)boek cadeau bundelen diverse landelijke organisaties hun krachten om een gezamenlijk doel te bereiken: alle kinderen in Nederland en Vlaanderen, en dan zeker de kinderen die thuis geen boeken hebben, te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken.

Geletterdheid is een belangrijke voorwaarde voor succes in de samenleving en door vroeg te beginnen, creëren we gelijke kansen voor iedereen. Hoe? Door elk jaar met z’n allen op een vast moment een klassiek jeugdboek en een prachtig prentenboek te geven en te zorgen dat ze op de plaatsen komen waar ze het hardst nodig zijn. En het mooie is: iedereen kan geven, doordat de boeken bij de boekhandel te koop zijn voor de weggeefprijs van twee euro.

Ronja de roversdochter, de spannende sprookjesachtige lees- en voorleesklassieker van Astrid Lindgren, is vanaf 9 februari beschikbaar in een speciale paperbackuitgave. En vanaf 3 april is het hartverwarmende prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram te koop – in een prachtige, gebonden editie.

Titel: Ronja de roversdochter         Titel: Raad eens hoeveel ik van je hou
Auteur: Astrid Lindgren                  Auteur-Illustrator: Sam McBratney & Anita Jeram
ISBN 9789082476552                    ISBN 9789082476576
Prijs: € 2,- | Groep 4- 8                   Prijs: € 2,- | VVE & Groep 1 en 2

Twee euro voor een kinderboek, dat is in feite te geef!
En dat komt goed uit, want wat is er nu leuker dan boeken geven aan kinderen?
Er is één manier om ervoor te zorgen dat alle kinderen van Nederland hun eigen (prenten)boeken krijgen – ook in families die geen boeken bezitten of die zich geen boeken kunnen veroorloven. We geven ze deze boeken. Wij allemaal: niet alleen ouders, grootouders, ooms, tantes, vrienden, leraren, maar ook kinderen zelf, scholen, kinderopvanginstellingen, bedrijven, iedereen!

Hoe gaat dit in zijn werk?
Jij kunt een boek kopen voor je (klein)kind, voor je nichtje of voor je buurjongen! De 9-jarige Sem kan van zijn eigen zakgeld een boek kopen voor zichzelf en voor zijn beste vriendje in de klas die het niet zo breed heeft. De gemeente kan ervoor zorgen dat alle kinderen op school een boek krijgen. De kinderopvang kan een boek aan elk kind van zijn of haar vestiging doneren. En als je graag wilt geven, maar je weet niet aan wie? Vraag het dan na in je boekhandel. Zij werken samen met de aangesloten partijen als De Kinderen van de Voedselbank en Stichting Jarige Job en zorgen ervoor dat de boeken op de juiste plek terecht komen.  Dus… Geef een (prenten)boek cadeau!

Welke organisaties steunen Geef een (prenten)boek cadeau?
Alles is gezondheid, Algemene Vereniging Schoolleiders, BoekStart, de Bibliotheek op school, De Leescoalitie, EDventure, Kiddo, Kinderen van de Voedselbank, Ouders & Onderwijs, Sardes, Stichting Jarige Job, Stichting Lezen, Stichting Lezen & Schrijven, Stichting Zwerfboek, Uitgeverij Lemniscaat, Uitgeverij Ploegsma, VoorleesExpress.

Dit initiatief is ontstaan uit het boekhandelsinitiatief Geef mij maar een boek!. Kijk voor meer informatie op www.geefeenboekcadeau.nl en www.geefeenprentenboekcadeau.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.