Pieter Konijn heeft zoals altijd zin in de heerlijke radijsjes uit de moestuin. In zijn hongerige enthousiasme vergeet hij echter op het altijd loerende gevaar te letten! Meneer Vos let wel op en hij heeft het kleine konijntje al snel gevonden! Pieter moet al zijn verstopkunsten uit te kast halen om ongeschonden het nest te bereiken.

In dit nieuwe flapjesboek van Pieter konijn worden de jonge lezers niet alleen uitgedaagd om Pieter te zoeken achter verschillende flapjes, maar de nieuwsgierigheid van kinderen wordt ook geprikkeld door de doorkijkjes naar de vorige én volgende pagina’s.  De stevige pagina’s (en stevige flapjes!) maken het voor zeer jonge lezertjes geschikt om de bladzijdes zelf om te slaan, dit laat kinderen nog meer in het verhaal opgaan.

De rijk geïllustreerde pagina’s, representatief voor de Beatrix Potter verhalen,  geven de kinderen een kijkje in het bosleven en laten niet alleen Pieter en meneer Vos zien, maar geven ook een behoorlijk natuurlijke weergave van andere bosdieren. Op bijna elke pagina worden de lezertjes uitgedaagd om meneer Vos te vinden, van het puntje van zijn staart tot zijn twee oren die boven de heg uitsteken.  De verschillende doorkijkjes vormen samen ook een mooi geheel. De teksten zijn compact. De toon is niet kinderlijk, maar wel geschikt voor de beperkte woordenschat van jonge lezers.

Adviesleeftijd 1,5+

[bol_product_links block_id=”bol_5904eff53b3ee_selected-products” products=”9200000071999468″ name=”pieter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.