Rik beleeft een dag samen met zijn mama. Samen eten, samen spelen, samen fietsen. Rik helpt mama en mama troost Rik. Wat fijn om een dagje met mama én poes Sam te genieten!

Het nieuwe zoekboek van Rik is, zoals de uitgeverij het noemt, een ode aan de mama’s. Niets is minder waar!  Rik en zijn mama genieten van alledaagse dingen en betrekken de jonge lezers door hen voorwerpen te laten zoeken, die verbonden zijn aan de activiteit. De voorwerpen die gezocht worden vergroten de woordenschat, het getalbegrip en de kennis van kleuren bij peuters. Tellen tot 10 komt aan de orde, maar kan met enige creativiteit van de voorlezer worden uitgebreid, waardoor het ook voor de jongste kleuters aantrekkelijk is.

De kleurrijke platen zorgen voor een vrolijk, aantrekkelijk geheel. De getoonde afbeeldingen zijn herkenbaar en alledaags. Voor peuters een feest van herkenning. Leuke bijkomstigheid is, dat aan het eind van het boek een pagina met ‘oplossingen’ te vinden is. Hier worden de antwoorden op de verschillende zoekvragen getoond.

Het taalgebruik is her en der wat bijzonder. Het gevoel ontstaat dat er soms woorden ontbreken, maar dit is niet storend en desgewenst makkelijk aan te passen. Wellicht wordt het veroorzaakt doordat het boek is geschreven door de Vlaamse schrijfster Liesbet Slegers.

Adviesleeftijd: 2+

[bol_product_links block_id=”bol_5905f70e868ef_selected-products” products=”9200000068220440″ name=”rik” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.