Onlangs ontving ik van Ploegsma Kinder- & Jeugdboeken het Flapjesboek
“Klussers aan de slag”. Met een kleine klusser in de dop, die ook nog eens gek is op flapjesboeken, kon het niet anders dan dat dit boek een succes zou worden!

Een kleurrijk boekje
Het vrolijke, kleurrijke boekje spreekt meteen aan. De kleuren zijn helder en de plaatjes zijn herkenbaar. Ze sluiten goed aan bij de belevings- en fantasiewereld van kinderen in de leeftijd van 1 tot 3 (misschien zelfs wel 4) jaar.

In het boekje worden verschillende situaties uitgebeeld: op vakantie, op de bouwplaats, op de boerderij. Daarbij worden de kinderen uitgedaagd om op zoek te gaan naar het beste voertuig. Waarmee krijgt de machinist de mensen naar de stad? Hoe gaan de mensen op vakantie?

Prikkelend voor kinderen
Door de interactieve vraagstelling is het boekje een uitdaging voor elke peuter. Kindjes worden geprikkeld om op zoek te gaan én na te denken over een oplossing. De flapjes maken het boekje speels en creëren elke keer weer het bekende ‘kiekeboe-effect’.

Mijn kleine man was in ieder geval razend enthousiast. Hoe kan het ook anders, zijn lievelingsvoertuigen: een graafmachine en een tractor staan in het boek! Hij loopt in ieder geval de hele dag met het boekje in zijn hand!

Auteur: Stephan Barker, Jo Byatt, Helen Weir
Illustraties: Stephan Barker
ISBN: 978 90 216 7750 7

Het boekje is voor €8,99 te koop bij Bol.com

/Annemarel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.